Cum aleg un avocat?

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi, fiecare persoana se poate confrunta cu o multime de situatii, pentru ca in cele din urma sa ajunga sa aiba nevoie de serviciile unui avocat, iar in continuare va prezentam cateva exemple.

Asadar, sa dam drept exemplu o familie cu doi copii din capitala, in care datorita unor motive (infidelitate, neintelegeri in cuplu, etc.), parintii aleg sa divorteze.

In aceste conditii, avand si copii minori la mijloc, dar si diferite bunuri (locuinta, autoturism, eventual o afacere), este mai mult ca sigur faptul ca parintii vor cauta un avocat Bucuresti care sa ii reprezinte si care sa le apere interesele.

Apoi, exista situatii in care oamenii pot avea nevoie de serviciile unui avocat atunci cand au nevoie sa depuna plangere penala impotriva altor persoane fizice sau juridice. Avocatul va fi cel care ii va reprezenta in fata legii.

Unele persoane au nevoie de un avocat Bucuresti care sa le apere dupa ce au fost acuzate de furt, de ultraj, de violenta domestica si alte cele.

Cert este faptul ca dupa cum se poate vedea, in viata de zi cu zi exista atat de multe situatii in care oamenii au nevoie de serviciile unui avocat. In aceste conditii, fiecare doreste sa gaseasca cel mai bun avocat.

Alegerea unui avocat insa, nu este o sarcina atat de simpla, iar cei aflati in cauza trebuie sa tina cont de mai multe detalii pentru a face alegerea potrivita.

In primul rand, fiecare persoana care are nevoie de serviciile unui avocat Bucuresti, trebuie sa se asigure ca acesta isi exercita in mod legal profesia. Profesia de avocat poate fi ecercitata dupa cum ne arata dispozitiile legale – art 1 alin 2 din Legea nr. 51/1995 (republicata), doar de catre membrii barourilor judetene. Acestea fac parte din U.N.B.R. (Uniunea Nationala a Barourilor din Romania).

Cei care au nevoie de serviciile unui avocat, se pot asigura ca avocatul pe care doresc sa il angajeze indeplineste aceasta conditie, cautand informatii despre acesta in Tabloul avocatilor din Romania.

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il cunoasca persoanele care au nevoie de serviciile unui avocat, este acela ca, in ciuda faptului ca un avocat poate reprezenta atat in cazul unui divort clientii, cat si in alte probleme, toti avocatii sunt specializati intr-un domeniu.

Exista avocati care de exemplu se implica doar in cazuri de divort, altii apara doar persoanele acuzate de crima, iar exemplele pot continua. Cei care aleg un avocat specializat in domeniul in care au nevoie sa fie reprezentati in fata legii, au mai mari sanse de reusita, pentru ca un asemenea avocat are experienta si stie cum sa se pregateasca pentru a se prezenta in fata instantei.

Un alt detaliu important este acela ca un avocat Bucuresti, poate reprezenta un client si in Cluj Napoca, In Iasi sau in orice alt oras al Romaniei, insa cu siguranta pentru clienti nu este avantajos din punct de vedere financiar sa angajeze un avocat de la mare distanta.

In aceiasi situatie sunt si care locuiesc in capitala, pentru ca este mult mai rentabil sa angajeze un avocat Bucuresti decat un avocat bun din provincie. Astfel, nu mai plateasc costuri pentru transportul avocatului, diurna, si alte cele.

Cat despre onorariul avocatului, fiecare avocat are propriul pret pentru care accepta sa preia un anumit caz. Cu siguranta insa, atunci cand trebuie sa alegeti un avocat, va doriti sa castigati procesul, asa ca alegeti un avocat bun, chiar daca este mai scump decat ceilalti avocati din oras.

Avocatii cu experienata, cei care au castigat majoritatea proceselor in care au fost implicati, este evident ca vor avea onorarii mai mari, dar cu siguranta acestia au sanse mai mari sa va reprezinte cu succes.

0 Shares
You May Also Like