Cum alegeti comoda potrivita?

0 Shares
0
0
0

Dupa pat, comoda este fara doar si poate cea mai importanta piesa de mobilier dintr-un dormitor. Este punctul central al acestei incaperi, iar in cazul in care are si o oglinda atarnata deasupra sa, pe perete, atunci cu siguranta este locul in care ne va aranjati si va asigurati ca aratati bine, de fiecare data inainte de a iesi din casa.

Atunci cand discutam despre comode, trebuie sa facem precizarea ca aceste obiecte de mobilier indeplinesc mai multe roluri esentiale. In ceea ce priveste rolul practic, comoda poate fi utilizata pentru a depozita articole de vestimentatie in interiorul ei.

De-asemenea, se pot depozita in interiorul unei comode si alte obiecte si produse, precum produse cosmetice, lenjerie intima, parfumuri, cutii cu bijuterii, sau chiar fotografiile celor dragi. Cat despre rolul estetic, putem spune despre comode ca infrumuseteaza incaperea in care sunt amplasate.

In conditiile in care comodele sunt piese de mobilier atat de importante intr-o locuinta, este foarte important sa cunoasteti cateva detalii foarte importante, de care ar fi indicat sa tineti cont in momentul in care trebuie sa alegeti o comoda pentru locuinta voastra.

Potrivirea cu restul obiectelor de decor

In momentul in care alegeti o comoda pentru acasa, este foarte important sa va asigurati ca aceasta se potriveste din toate punctele de vedere, cu restul elementelor de decor din incapere.

Exista comode traditionale (acestea sunt inspirate din trecut, mai exact din moda secolelor XVII-XIX, si ies in evidenta datorita unui design mai complicat, cu onduleuri sculptate in lemn, si cu multe inflorituri).

Exista de-asemenea si comode contemporane sau moderne, care au un design destul de simplu, fara ornamente, dar care este bazat pe linii geometrice. Exista de-asemenea si comode rustice, care sunt inspirate din viata de la tara.

Comodele, indiferent de stilul in care au fost confectionate, au rolul de a satisface cele mai variate gusturi.

Tineti cont de dimensiuni cand alegeti comoda

In momentul in care va aflati in cautarea unei comode perfecte, este foarte important sa va asigurati ca efectuati unele masuratori. Trebuie sa cunoasteti spatiul liber pe care il aveti in dormitor, si unde intentionati sa asezati comoda. De-asemenea, este important sa masurati comoda in magazin, pentru a va asigura ca aceasta este potrivita pentru spatiul dvs. liber din camera.

In cazul in care alegeti sa cumparati o comoda de la un magazin online, este important sa verificati cu mare atentie caracteristicile produsului, si sa studiati dimensiunile. Totodata, un alt amanunt important pe care trebuie sa il luati in calcul, este legat de amplasarea comodei. Daca intentionati sa o asezati intr-un colt, asigurati-va ca usile comodei se deschid.

Evaluati volumul comodei

Un alt detaliu care conteaza atunci cand intentionati sa cumparati o comoda, este legat de volumul acesteia. Evaluati-i volumul, pentru a afla daca spatiul de depozitare din sertarele sale, este suficient de mare, pentru a putea depozita multe lucruri.

Tineti cont de materialele din care este fabricata comoda

Comodele pot fi fabricate din diferite tipuri de materiale, insa cel mai des veti intalni atat la magazinele din oras, cat si la magazinele online, comode din lemn. Lemnul este un material foarte rezistent, iar calitatea comodelor din lemn este una superioara.

Exista de-asemenea comode fabricate din alte materiale, precum placi aglomerate de lemn (PAL), bambus, rachita, placi fibrolemnoase cu densitate medie (MDF), sticla.

Comodele din lemn masiv, au preturi mai mari decat comodele fabricate din materialele mai sus mentionate, insa au si o calitate mai buna. Daca doriti o comoda la un pret atractiv, si care sa aiba o calitate decenta, puteti sa va indreptati atentia spre o comoda din MDF.

Invatati semnele calitatii

Comodele de calitate superioara, pot rezista foarte multi ani. Atunci cand doriti sa cumparati un asemenea obiect de mobilier, verificati daca spatele comodei si sertarele acesteia sunt rezistente. Verificati fiecare sertar in parte, si acordati o mare atentie manerelor.

Verificati de-asemenea daca picioarele comodei sunt sculptate (in cazul comodelor din lemn) din aceiasi bucata de lemn precum dulapul. Pentru a verifica rezistenta comodei, trageti si impingeti de ea de cateva ori.

O comoda rezistenta nu are voie sa se miste. Verificati la final si calitatea emailului de pe lemn, indiferent ca este lemn masiv, MDF sau PAL, pentru a va asigura va vopseaua aplicata nu se va decoji.

Daca doriti sa va cumparati comoda de la un magazin online, cititi cu mare atentie caracteristicile sale. Cititi de-asemenea si recenziile persoanelor care au cumparat acest produs inaintea dvs. Totodata, asigurati-va ca magazinul online este unul de incredere.

Comoda este asadar un obiect de mobilier foarte important, de care cu siguranta aveti nevoie acasa. In cazul in care aveti in plan sa cumparati o comoda in viitorul apropiat, cu siguranta trebuie sa tineti cont de detaliile prezentate in acest articol, pentru ca in final, sa alegeti comoda potrivita pentru necesitatile dvs.

0 Shares
You May Also Like