Cum alegi cea mai buna scoala pentru copilul tau?

0 Shares
0
0
0

Cea de-a doua decizie cea mai importanta pe care o veti lua ca parinte – in afara de decizia de a avea copilul in primul rand – este decizia scolii in care sa se inscrie.

Luati decizia corecta si le puteti pune pe calea invatarii pe tot parcursul vietii, o prestigioasa educatie colegiu si o cariera de succes. Alegeti gresit, iar cei mici vor apuca pe un drum gresit in viata inca de la cele mai fragede varste.

Ei bine, pentru ca ne dorim sa va ajutam sa gasiti cea mai buna scoala pentru copiii dvs., in urmatoarele randuri veti descoperi cateva detalii utile, care va pot ajuta sa gasiti scoala ideala pentru copiii dvs.

Scoala de stat sau scoala privata?

Aceasta este prima intrebare pentru care trebuie sa aveti raspuns. In mod evident, scoala si afterschool Teddybar reprezinta cea mai buna solutie pentru cei mici, care vor invata de la cadre didactice foarte bine pregatite. In plus, pe cand va intoarceti de la servici, cei mici deja au si temele facute pentru a doua zi, si sunt si cu lectia invatata.

Daca alegeti sa va inscrieti copilul la o scoala de stat, probabil va ganditi ca economisiti multi bani. Lucrurile nu stau tocmai astfel, pentru ca cei mici trebuie sa plateasca un fond al clasei, un fond al scolii plus alte taxe, iar costurile se ridica.

Deci, tinand cont de faptul ca oricum trebuie sa scoateti bani din buzunar in aceasta privinta, cea mai indicata solutie este sa optati pentru scoala si afterschool Teddybar, iar astfel educatia va fi pe masura.

Scoala copilului dumneavoastra indeplineste nevoile sale?

Atunci cand evaluati scoala curenta si cand va uitati la optiunile alternative alternative de liceu, asigurati-va ca nu va ganditi doar la acest an curent, ci luati in considerare si anii care vor urma.

  • Daca copilul dvs. se lupta acum, poate scoala sa ofere sprijinul necesar pentru a mari clasele de masa?
  • Scoala este o provocare suficienta pentru copilul dvs? Exista cursuri avansate oferite?
  • Scoala ofera programele academice si extrascolare pe care copilul dvs. le doreste?

Este important sa va asigurati ca scoala la care participa copilul dvs. este cea mai potrivita pentru calatoria pe termen lung. Copilul dumneavoastra va creste si se va dezvolta in acea scoala si doriti sa fiti constienti de modul in care scoala se va schimba in timp.

Copilul dvs. se incadreaza in scoala actuala?

Schimbarea scolilor poate fi o alegere mare, dar daca copilul tau nu se potriveste, nu va avea succes.

  • Copilul dumneavoastra se bucura sa mearga la scoala?
  • Are copilul dvs. o viata sociala activa, sanatoasa si angajata?
  • Este copilul dvs. implicat in mai multe activitati sportive si in activitati de alt fel?

Aceleasi intrebari ar trebui adresate daca vizionati scoli potentiale noi. In timp ce ati putea fi tentati sa obtineti admiterea la cea mai competitiva scoala posibila, asigurati-va ca copilul dumneavoastra este potrivit pentru scoala si ca nu va fi prea dificil – sau prea usor pentru acesta.

Nu incercati sa va inscrieti copilul intr-o scoala care nu ii ingrijeste interesele si talentele doar pentru a spune ca este inscris la o institutie de top. De asemenea, este important sa va asigurati ca clasele raspund nevoilor copilului dumneavoastra.

Decideti ce este mai bun pentru intreaga familie

In timp ce totul ar putea indica o scoala privata sau o educatie la domiciliu ca potrivita pentru copilul dvs., trebuie sa luati in considerare diferitele implicatii asupra intregii familii si asupra dumneavoastra. Chiar daca ati gasit scoala privata perfecta, daca nu va puteti permite, atunci va veti face copilul si familia dumneavoastra sa nu se simta tocmai confortabil daca va indreptati pe un drum care nu este realist.

Faceti o lista de scoli

Aceasta este partea distractiva a procesului. Majoritatea scolilor private au site-uri cu galerii foto si turnee video excelente, cu informatii ample despre programele lor. Deci dvs. si copilul dvs. puteti naviga pe internet impreuna si gasesti o gramada de scoli pe care sa le iei in considerare. Este o modalitate foarte eficienta de a face primul pas.

Asadar, tineti cont de toate aceste detalii, si in mod evident veti reusi sa gasiti cea mai potrivita scoala pentru copilul dvs.

0 Shares
You May Also Like