Cum alegi gardul si poarta pentru casa si gradina ta?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca atunci cand incepi constructia noii tale case, iti doresti ca aceasta sa se finalizeze cat mai rapid, sa te poti muta impreuna cu restul familiei in noua locuinta.

Ei bine, cu siguranta, in momentul in care constructia va fi finalizata, va trebui sa pui mare pret si pe modul in care iti vei amenaja interiorul gradinii.

Vei putea sa optezi de exemplu pentru o gradina amenajata doar din pavaj, iar in acest sens, vei putea alege pavajul intr-o singura culoare, sau vei putea alege o combinatie de doua culori pentru a-ti decora cat mai frumos curtea.

O alta idee inspirata ar fi aceea de a opta pentru o curte amenajata cat mai natural, iar in acest sens vei putea semana gazon pe toata suprafata curtii.

Daca in schimb, iti vei dori o curte amenajata atat cu pavaj, cat si in mod natural, cu iarba, vei putea sa o amenajezi si in acest fel.

Dupa ce se va stabili si acest aspect, cu siguranta urmatorul aspect care va trebui luat in calcul, va fi acela de a alege gardul si poarta ideala pentru curtea casei, iar acestea trebuiesc alese cu mare atentie, pentru ca acestea sunt printre principalele lucruri care atrag atentia asupra unei case.

In cazul in care casa este amplasata intr-o zona rezidentiala pazita, atunci ai putea sa optezi pentru un gard viu, al carei intaltime sa fie una medie, iar gardul ar fi indicat sa fie dublat cu o plasa de sarma, mascata in gard, pentru a impiedica pisicile sau cainii sa aiba acces in curte.

In aceasta situatie, ar fi ideala o poarta din fier forjat, si cu siguranta va trebui luata legatura cu expertii care se ocupa de automatizari porti, pentru a comanda o poarta automata.

In momentul in care alegi o astfel de poarta, aceasta poate fi deschisa si inchisa prin intermediul unei telecomande, asa ca, nu va mai trebui sa stai afara si sa deschizi sau sa inchizi poarta, atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile.

Vei putea sa iti indrepti atentia si spre un gard din fier forjat sau din alte confectii metalice, mai ales daca ai o gradina foarte frumoasa in fata casei, si nu te deranjeaza faptul ca trecatorii se vor uita in curte.

Un astfel de gard, dupa cum se subintelege, va avea ramele dintre stalpii de sustinere, realizate din fier forjat sau din alte confectii metalice, in timp ce structura de rezistenta a gardului ar fi indicat sa fie din beton.

Portile de acces, indiferent de faptul ca ne referim la poarta mica de acces in curte, pe unde tu si ceilalti membrii ai familiei, veti intra si veti iesi din curte; sau ca vorbim despre poarta mare, pe unde vei iesi si vei intra cu masina in curte, trebuie sa fie realizate din fier forjat.

Este adevarat faptul ca pretul pentru constructia unui astfel de gard, si al unor astfel de porti este unul mare, insa cu siguranta se merita sa optezi pentru un astfel de gard, si pentru o asemenea poarta, care ii vor oferi casei tale eleganta dorita.

0 Shares
1 comment
  1. Istvan Kiraly says:

    Interesant artcolul

Comments are closed.

You May Also Like