Cum alegi o trusa de chei tubulare?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta am vazut cu totii in momentul in care am fost cu masina in service mai multe truse de chei tubulare din care mecanicii isi alegeau cheile pe care le foloseau pentru a lucra la masini.

Ei bine, aceste chei tubulare sau mai bine spus aceste truse de chei tubulare pot fi necesare si intr-o gospodarie nu neaparat intr-un service auto sau intr-un atelier, asa ca in cele ce urmeaza vei putea afla cum alegi o tursa de chei tubulare.

Atunci cand discutam despre astfel de chei trebuie sa stii ca marimea suruburilor pe care vrei sa le strangi sau sa le destrangi conteaza foarte mult. De exemplu, daca trebuie sa destrangi sau sa strangi suruburi de 8” sau 10” cu siguranta nu are rost sa te orientezi spre truse de chei tubulare curpinse intre 20” si 34”.

Atunci cand vrei sa iti cumperi o asemenea trusa de chei trebuie sa tii cont chiar si de cutia in care sunt acestea asezate. Chiar daca aparent pare un lucru lispit de importantall este necesar sa alegi o trusa de chei tubulare care vine cu o cutie sigura, solida si care are un sistem de inchidere solid, nu doar niste cleme simple din plastic.

Clicketul reprezinta fara doar si poate un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi trusa de chei tubulare. Se stie faptul ca un clicket bun se deosebeste de unul mai putin bun in functie de sunet, asa ca trebuie sa tii cont si de acest aspect atunci cand iti doresti o trusa de acest gen.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere este manerul, iar aici trebuie sa alegi un maner de plastic care sa fie cat mai solid si cat mai bine lipit de cheie. Este foarte important ca manerul sa nu se dezlipeasca de cheie sau sa nu se invarta in gol in momentul in care fortezi cheia.

Atunci cand iti cumperi o trusa de chei trebuie sa fii foarte atent si la prelingitor. Ar fi ideal sa gasesti o trusa dotata cu o tija extensibila, pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de prelungitor.

Daca de exemplu vrei sa desfaci un surub la masina si pur si simplu nu ai cum sa rotesti cheia pentru a-l destrange, cu siguranta ai nevoie de un prelungitor. Deci este necesar sa tii cont si de acest aspect.

Asadar, acestea sunt cam cele mai importante detalii de care ar fi indicat sa tii cont in momentul in care intentionezi sa iti alegi o trusa de chei tubulare.

Ca si recomandare, ai putea de exemplu sa te orientezi spre o Trusa chei tubulare +biti 108 piese Cr-V 1/2” şi1/4” TROY, si vei vedea ca o asemenea trusa iti va fi de foarte mare ajutor in gospodarie, de foarte multe ori.

Fie strangi un simplu surub, fie ca lucrezi la masina sau ca detii acasa un mic atelier, o asemenea trusa de chei iti va usura considerabil munca.

0 Shares
You May Also Like