Cum functioneaza vopsirea electrostatica?

0 Shares
0
0
0

Daca ati auzit vreodata despre vopsirea cu pulbere, cu siguranta deja cunoasteti unele informatii si in ceea ce priveste vopsirile electrostatice ale suprafetelor.

Acoperirea electrostatica sau vopsirea electrostatica, este denumirea formala pentru o gama larga de produse care sunt utilizate in aplicatii industriale de vopsire, care utilizeaza campul electrostatic ca mijloc de aderare a materialului la produs.

Cititi acest articol mai departe pentru a afla mai multe informatii esentiale in legatura cu aceasta tehnica deosebit de eficienta, de vopsire:

Cum functioneaza acoperirile electrostatice?

Vopsitoriile electrostatice folosesc un procedeu care este alcatuit din mai multe etape pentru aplicarea fluoropolimerilor pe un anumit obiect metalic cu ajutorul energiei electrice. Elementul care trebuie acoperit este incarcat folosind o masina speciala, care creeaza un camp static la suprafata.

Apoi, se pulverizeaza un amestec uscat de fluoropolimeri. Aceste particule minuscule sunt trase puternic in curentul static, fortandu-le sa se agate de tinta. Un strat subtire de astfel de particule este aplicat uniform pe intreaga suprafata.

Dupa ce suprafata este complet acoperita cu pulbere, articolul este trimis printr-un cuptor care face ca polimerii sa se topeasca si sa se lipeasca impreuna. Pe masura ce se raceste, formeaza stratul solid, durabil, pe care am ajuns sa il apreciem ca suprafata acoperita cu pulbere.

Tipuri de acoperiri electrostatice

Exista in prezent mai multe tipuri diferite de acoperiri electrostatice. In cele mai multe cazuri, acestea sunt diferentiate in functie de tipul de polimeri sau de materialul de amestec uscat care este utilizat.

De exemplu, unele amestecuri folosesc particule mai mari, in timp ce altele folosesc particule foarte mici. Aceste diferente afecteaza modul in care polimerii se topesc si se leaga, si afecteaza de-asemenea si grosimea acoperirii finisate.

Exista de asemenea, medii mixte in care sunt cuprinse materiale metalice si alte materiale uscate despre care cu totii stim faptul ca perturba procesul de aderenta.

Din acest motiv, este deosebit de important sa cercetati amanuntit tipul de material care va fi utilizat in invelisul dvs., astfel incat sa va asigurati ca acesta se va lipi corespunzator, si de-asemenea ca va oferi protectie pe termen lung.

Beneficiile vopsirii electrostatice

Aceasta tehnica de vopsire in camp electrostatic ofera un numar important de avantaje fata de produsele traditionale de vopsea In primul rand, finisajul produs al acoperirii electrostatice este foarte durabil, ceea ce il face rezistent la zgarieturi, cojire si alte deteriorari.

In plus, acoperirile electrostatice au nevoie doar de o intretinere foarte scazuta; ba chiar mai mult, in cele mai multe cazuri au nevoie doar stergeri periodice cu o carpa umeda pentru a le ajuta sa para noi.

Nu sunt necesare produse de curatare sau produse speciale. Invelisul electrostatic este de asemenea considerat deosebit de eficient, dat fiind faptul ca produce foarte putine deseuri. Din cauza faptului ca particulele sunt incarcate si atrase catre tinta folosind campul static, nu exista o cantitate mare de material care pluteste prin aer, in timp ce vopseaua obisnuita produce toxine in aer.

Invelisurile electrostatice sunt de asemenea, mai putin intensive in ceea ce priveste munca, in comparatie vopsirea clasica, dat fiind faptul ca materialul pudrat adera uniform la suprafata intr-un singur strat.

Nu are nevoie de mai multe straturi sau timpi de uscare, asa cum se intampla cu vopseaua. Aceasta inseamna ca multe produse pot fi acoperite cu pulbere simultan intr-o singura trecere.

Pentru productia la scara larga, aceasta este fara doar si poate, cea mai buna metoda de a obtine produsele tratate si gata de expediere, fara a fi nevoie sa va preocupati pe larg de calitatea finisajului produs.

Acoperirea electrostatica este in prezent unul dintre cele mai durabile sisteme de acoperire pe care le avem disponibile pentru produse industriale de toate tipurile. In plus, este cunoscut pentru faptul ca este foarte scazut procesul de intretinere al suprafetelor vopsite in acest fel, iar acestea sunt usor de curatat.

Este nevoie de echipamente speciale pentru a produce sarcina electrica necesara pentru ca polimerii sa formeze o legatura, dar, odata ce acest proces este finalizat, puteti conta pe un finisaj de lunga durata care poate fi complet personalizat pentru a se potrivi necesitatilor dvs., in orice aplicatie. Acoperirile electrostatice sunt disponibile in numeroase culori, grosimi si finisaje.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste vopsirea in camp electrostatic, si cele mai importante avantaje de care va puteti bucura daca va vopsiti suprafetele metalice intr-o vopsitorie electrostatica.

Indiferent ca aveti nevoie sa vopsiti suprafete metalice precum frigiderele vechi, cazile antice, echipamentele exterioare, gardurile, portile, balustradele sau orice alte materiale metalice mai aveti prin gospodarie, puteti alege sa le vopsiti in camp electrostatic.

Pentru a va convinge de cat de eficienta este aceasta procedura, vopsiti-va bunurile intr-o vopsitorie electrostatica, si vopsiti acasa un obiect metalic, folosind pensula. Veti vedea diferente uriase in ceea ce priveste calitatea vopsirii.

0 Shares
You May Also Like