Cum intretii corect un motoferastrau?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care locuiesti la casa, cu siguranta ai nevoie de un motoferastrau pe care il poti cumpara si de la Epinvest, motoferastraul fiind un echipament de care vei avea nevoie pentru a taia lemne, pentru a curata pomii, sau pentru diferite alte activitati de acest gen.

Atunci cand vei dori sa iti cumperi un motoferastrau, va trebui sa te orientezi spre cei mai renumiti producatori, pentru a face cea mai buna alegere din toate punctele de vedere, iar aici ne referim la producaotri precum STIHL, Husqvarna, Ruris, Makita, etc.

Este insa foarte important ca atunci cand ajungi acasa cu drujba de la magazin, sa stii sa ii faci rodajul, iar aici este foarte important de mentionat faptul ca rodajul unei drujbe nu este neaparat sa fie facut la relanti.

Rodajul unei drujbe se poate face si in sarcina usoara, astfel incat motoferastraul sa nu fie fortat, iar astfel, pentru a-I face rodajul ai putea sa tai cateva lemne cu diametrul mic (10 – 15 cm maxim), pana cand se vor consuma primele 3 – 4 rezervoare de benzina.

Odata ce ii vei face rodajul, si vei incepe sa folosesti unealta pentru a taia lemne, cu siguranta de la un moment dat iti vei pune si intrebarea, “cat ulei se pune in benzina?”.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca motoarele in doi timpi cu care sunt echipate drujbele, degaja o cantitate apreciabila de noxe in timp ce functioneaza. Si ca sa oferim un raspuns mult mai clar, se spune ca este indicat ca uleiul sa fie amestecat in proportie de 2% cu benzina, astfel ca la un litru de benzina ar fi indicat doar 20 ml de ulei. Nici mai mult , dar nici mai putin, pentru a nu defecta drujba.

Marea problema din Romania insa, este legata de calitatea combustibilului, asa ca atunci cand vrei sa folosesti drujba, trebuie sa o alimentezi cu benzina proaspata. In cel mai rau caz, aceasta sa fi fost cumparata de la pompa de maxim doua – trei saptamani. Benzina ar fi ideal sa fie cumparata de la o statie cu un trafic de masini mare.

Atunci cand vrei sa cumperi benzina pentru drujba, este foarte important de mentionat faptul ca aceasta nu trebuie sa fie depozitata in ambalaje de plastic sau in ambalaje necorespunzatoare.

Un ultim sfat ar fi acela de a folosi o proportie de 2% de ulei intr-un amestec cu benzina, astfel ca la un litru de benzina trebuie adaugata cantitatea de 20 ml de ulei, pentru ca ungerea dar si functionarea motorului sa fie cat mai eficienta.

Asadar, acestea sunt cele mai importante reguli care ar trebui cunoscute atat de catre tine, cat si de catre toti cei care intentioneaza sa isi cumpere o drujba, pentru a o folosi in diferite scopuri.

Ce este iarasi important de amintit, este faptul ca fiecare trebuie sa isi aleaga drujba in functie de nevoile pe care le are, si in functie de cat de des va utiliza echipamentul respectiv, pentru ca se pot gasi drujbe profesionale, drujbe semi – profesionale, sau drujbe hobby.

0 Shares
You May Also Like