Cum iti alegi un contabil bun?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai de gand sa incepi o afacere, in mod evident trebuie sa ai o strategie foarte bine pusa la punct pentru ca succesul sa nu se lase prea mult timp asteptat.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai de gand sa incepi o afacere, este acela ca vei avea nevoie de servicii contabilitate pentru afacerea ta, iar in acest sens ar trebui sa stii sa iti alegi un contabil bun.

Ei bine, pentru a face alegerea cea mai buna, in primul rand ar trebui sa iti alegi un contabil care sa fie membru CECCAR, sau in caz contrar sa iti alegi un contabil care sa faca parte din organigrama unei firme in care exista un contabil care sa fie membru CECCAR, pentru ca doar un astfel de contabil are drept de semnatura.

In cazul in care contabilul ales de tine nu este nici membru CECCAR si nici nu lucreaza la o firma de contabilitate in cadrul careia sa existe un asemenea contabil, va trebui sa iti duci actele la contrasemnare, la o alta firma de contabilitate, pentru a fi semnate de un contabil membru CECCAR.

Un alt criteriu extrem de important de care trebuie sa tii cont atunci cand ai de gand sa alegi contabilul pentru firma ta, este acela ca acesta trebuie sa iti ofere un contract clar, in care sa fie mentionate atat drepturile si obligatiile tale, cat si ale sale.

Plus de asta, contractul trebuie sa contina termeni de finalizare si predare, dar si diferite clauze de confidentialitate, insa si tariful si delimitarile trebuiesc mentionate neaparat intr-un asemenea contract.

Un contabil bun poate sa intocmeasca si acte pentru resurse umane, asa ca trebuie sa te asiguri de faptul ca vei alege un contabil care sa fie priceput si din acest punct de vedere, pentru ca in mod evident, fiind la inceput de drum, nu iti va conveni sa angajezi o persoana care sa se ocupe de evidenta contabila, iar o alta persoana care sa se ocupe de intocmirea actelor pentru resurse umane.

Un contabil bun are o fire deschisa si comunicativa, si cu siguranta va reusi sa iti explice totul foarte clar, asa ca in mod evident spre un astfel de contabil va trebui sa iti indrepti atentia, daca vei dori sa ai cel mai bun contabil.

Va trebui iarasi sa iti indrepti atentia spre un contabil care sa fie de felul sau o persoana ordonata, pentru a te asigura ca acesta are grija de actele firmei tale, si ca le pastreaza in cele mai bune conditii, mai ales datorita faptului ca facturile si contractile firmei trebuiesc pastrate 10 ani, iar contractele de munca si statele de plata 50 de ani.

Plus de asta, va trebui sa iti indrepti atentia spre un contabil care sa fie de incredere, iar odata cu trecerea timpului, acesta va putea primi din partea ta din ce in ce mai multe responsabilitati.

Un contabil bun, va trebui iarasi sa detina cunostinte privind lucrul pe calculator, va trebui sa iti ofere mereu consultanta juridical, iar daca va indeplini toate aceste conditii, atunci cu siguranta poti spune ca ai gasit cel mai bun contabil pentru afacerea ta.

0 Shares
You May Also Like