Cum mentinem apa curata in piscina?

0 Shares
0
0
0

Piscina are nevoie de multa atentie. Daca nu aveti grija sa adaugati preparatele si substantele chimice necesare, apa va deveni rapid verde sau va avea o alta culoare neplacuta. De asemenea, dupa ce ploua apa tinde sa se inverzeasca mai repede decat in mod normal .

Ploile vor aduce in apa si o multime de bacterii si microorganisme si va favoriza cresterea numarului de alge fapt ce va cauza in mod cert schimbarea culorii apei chiar si de la o zi la alta, brusc.

Indiferent de faptul ca detineti piscine premium sau piscine normale, tot trebuie sa asigurati intretinerea piscinei pentru a avea  apa curata.

Atunci cand avem temperaturi foarte ridicate care depasesc 30 de grade clorul existent in apa se va evapora mult mai repede si in plus apa se va incalzi si ea tot mai mult. In astfel de conditii trebuie folosite pastile de clor care au o dizolvare rapida. De asemenea la temperaturi ridicate se va mari si pH-ul din apa.

Numarul de persoane care intra in apa si intensitatea cu care se fac plonjarile in apa din piscina sunt parametri care duc la consumul mai greu sau mai rapid al substantelor ce au fost adaugate in apa.

Daca in jurul piscinei se afla pomi este recomandat sa acoperiti piscina atunci cand nu o utilizati pentru ca daca in apa se afla frunze acestea reprezinta o sursa suplimentara care va favoriza dezvoltarea de bacterii si care va determina inverizirea apei. Daca nu puteti sa acoperit piscina este recomandat sa strangeti in fiecare zi frunzele care cad  in apa si sa le aspirati pe cele care au cazut pe fundul piscinei.

In astfel de conditii este recomandat sa va ocupati de pisicna mult mai atent decat ati fi facut-o in mod normal si daca inainte aveati obiceiul de a curata piscina o data pe saptamana acum ar trebui sa adaugati preparatele chimice de doua ori pe saptamana.

Verificat pH-ul din apa si mentineti-l in intervalul de 7,2 7,4. Pastilele pentru clor trebuie dizolvate in 3 zile si nu in 7 daca conditiile sunt nefavorabile si va recomandam ca odata la trei zile sa verificati skimmerul sau locul in care veti pune pastilele pentru a verifica daca acestea sunt dizolvate in totalitate.

Adaugati solutia antialge de mai multe ori pe saptamana, mai exact de minim doua ori. Daca ploua adaugati solutia imediat dupa ploaie. Pentru a fi siguri ca apa este cristalina chiar si dupa ce ploua in piscina este recomandat sa verificati si clorul din apa si sa faceti un soc cu clor.

Daca apa este mai tulbure sau tinde spre verde puteti efectua urmatorii pasi: verificati valoarea pH-ului, faceti un soc cu clor, puneti solutia impotriva aleglor in doza de soc, punati in skimmer un cartus de floculant, filtrati la 24 de ore, in ziua urmatoare aspirati tot ce se depune pe podeaua piscinei si spalati bine filtrul.

Acesti pasi va ajuta sa mentineti mereu o apa cristalina in piscina si sa salvati piscina in cazul murdaririi. Daca folositi oxigen activat ca si dezinfectat este recomandat sa puneti solutie din doua in doua zile si intotdeauna dupa ploaie.

0 Shares
You May Also Like