Cum poate ajuta Google Adwords o pagina optimizata SEO?

0 Shares
0
0
0

Una dintre metodele prin care ne putem imbunatati performantele site-ului, pe langa munca asidua de prelucrare a paginilor, pe care o depunem zilnic prin procedee de optimizare SEO articole, prin asigurarea legaturilor externe cu site-urile ce beneficiaza de trafic intens si prin gazduirea poate a unui blog care sa ne aduca si noua trafic suplimentar pe site, este si folosirea promovarii platite cu ajutorul motoarelor de cautare.

Multi dintre noi incercam sa evitam acest lucru, datorita costurilor destul de ridicate si a rezultatelor ce vin pe fondul unor analize amanuntite si a unor strategii bine definite, ce necesita insa resurse temporale destul de mari.

Nu trebuie sa fii matematician ca sa iti dai seama care este algoritmul pe care il foloseste Google Adwords. Platesti o suma de bani, licitezi impotriva celorlalti utilizatori am putea spune, pentru a-ti asigura locul printre primele rezultate pe care motorul de cautare le va evidentia in functie de cuvintele cheie.

Fiecare click pe pagina ta va scadea fondul alocat campaniei respective, astfel incat motorul de cautare va prefera, fireste, sa te afli printre primele pozitii. In acest fel  pagina ta este mai predispusa accesarii, ceea ce va duce pe de o parte la epuizarea mai rapida a sumei investite, insa si la posibilitatea ca din multitudinea de click-uri mancatoare de bani, cateva sa aduca potentiali clienti pentru afacerea noastra.

Pare insa o loterie folosirea Google Adwords pe langa optimizarea SEO, iar asta ne face sa ne intrebam care mai este rostul tehnicii de optimizare SEO blog sau optimizare site, daca ne mai si platim pozitiile in clasament in acelasi timp?

In mod normal Google Adwords ar trebui sa  ne ajute sa ne pozitionam cat mai bine, astfel incat clientii sa fie interesati de anunturile noastre si ulterior sa tinteasca spre achizitionarea produselor pe care le oferim. Este practic o modalitate platita de promovare si de a face publicitate in mediul online.

Adwords desi pare mancator de bani si resurse poate totusi imbunatati cu mult traficul pe o pagina optimizata SEO , care prezinta continut nou si de calitate. Cautarile in baza unui cuvant cheie sau a unei fraze care se regaseste si in continutul textului nostru face ca motorul de cautare sa reactioneze si, in consecinta sa ne pozitioneze in functie de bugetul alocat campaniei, intr-un loc cat mai vizibil solicitantului.

Adwords iti permite alegerea de keywords potrivite afacerii pe care o desfasori in mediul online si iti ofera si posibilitatea de a alege suma platita pentru fiecare vizitator, astfel incat bugetul campaniei sa nu se epuizeze fara folos. Google Analitics este functia pusa la dispozitie de catre Google ce te poate instiinta deasemenea cu privire la rata clickurilor utilizatorilor pentru anumite cuvinte cheie.

In ipoteza in care acestea nu au fost unele dintre cele mai reusite, fapt concretizat prin numarul de accesari, le poti modifica cu usurinta astfel incat intr-o noua campanie ele sa aiba rezultatul scontat. Sistemul PPC (Pay Per Click) poate fi usor monitorizat, rezultatul final fiind acela ca vei putea sti la fiecare pas ce se intampla cu investitia ta.

Ok, toate bune si frumoase, insa intrebarea este: se poate si fara Adwords? Google Adwords poate fi privit ca o plasa de siguranta, insa da, cu certitudine se poate si fara acesta, iar exemplu stau nenumaratele site-uri care in baza unei optimizari SEO facute cu grija si minutiozitate, au reusit sa se remarce printre primele rezultate afisate de catre Google.

Pentru aceasta exista firmele specializate in aceste domeniu, precum Danbradu.ro, un adevarat brand pe piata romaneasca datorita rezultatelor cu care se mandreste. Pe site-ul acestei firme, www.danbradu.ro puteti gasi cele mai noi informatii cu privire la tehnicile de optimizare SEO, precum si cu privire la schimbarile anuntate de catre Google pentru urmatoarea perioada.

Indiferent pentru care dintre variante ati opta, optimizare SEO cu sau fara sustinere financiara prin Google Adwords, ideea de baza ramane aceeasi. Motorul de cautare va reactiona intotdeauna la cuvintele cheie, indiferent sub ce forma sunt incluse acestea (foto, video, text, pdf).

Asa ca primul lucru pe care vi-l va recomanda orice webmaster, va fi sa alegeti cu grija cuvintele ce va definesc cel mai bine aria de activitate. De acolo pasii sunt destul de simpli, insa daca vi se pare complicat, Danbradu.ro va poate ajuta sa intelegeti cat mai bine toate aceste lucruri si, in consecinta, sa beneficiati de toate atuurile optimizarii SEO, in functie de specificul si necesitatile afacerii dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like