Cum poti alege cele mai bune materiale pentru renovarea baii tale?

0 Shares
0
0
0

Cand proiectezi o baie personalizata, vei vrea desigur ca noul spatiu sa fie placut din toate punctele de vedere si sa iti reflecte personalitatea. De aceea, va trebui sa alegi corect materialele. Baile sunt cu siguranta o provocare unica din punct de vedere al designului si constructiei, deoarece toate materialele trebuie sa reziste foarte bine conditiilor din fiecare parte a casei. Avand in vedere toate acestea, iti recomandam sa alegi materiale de la https://www.proactiv.ro/.

Gama variata de materiale te va ajuta sa obtii cele mai bune rezultate intr-un timp foarte scurt. Desi ai o idee despre cum va arata designul tau si care sunt preferintele tale, este posibil ca nu iei mereu cele mai bune decizii pentru ca sunt foarte multi factori de luat in calcul.

Tine cont de proiectia interiorului

Preferintele de design sunt cele care influenteaza puternic materialele asa ca inainte de a intra in renovari ample, va trebui sa faci cativa pasi inapoi si sa te gandesti la ceea ce cauti in noua ta baie. Atunci cand te intalnesti cu persoana care urmeaza sa iti renoveze casa, cel mai bine este sa ii oferi surse de inspiratie astfel incat sa iti inteleaga cat mai bine viziunea. 

Rezistenta la umiditate

Acesta este cel mai important aspect de care va trebui sa tii cont atunci cand alegi materialele pentru baia ta. De la dusuri si pana la bai si apa curenta de la robinet, baile sunt in permanenta aburite si umede. Din acest motiv, este imperativ ca fiecare element de design din baia ta, inclusiv cada si pardoseala sau peretii sa poata rezista la umezeala.

Rezistenta la caldura

Dupa ce iesi din dus sau din baie, caldura care umple incaperea va persista de cele mai multe ori, o dovada fiind faptul ca oglinzile si ferestrele pot fi incetosate. Deci pe langa simpla umezeala, materialele din baie trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a face fata caldurii provenite de la abur si unelte de par foarte fierbinti care pot sa fie lasate pe blatul baii.

Printre cele mai rezistente materiale la caldura se numara:

  • Cuart;
  • Granit;
  • Marmura;
  • Piatra naturala;
  • Placa ceramica.

Alege materiale usor de curatat

Nu este un secret faptul ca baile sunt terenuri de reproducere pentru bacterii deci opteaza pentru materiale foarte usor de curatat pentru a mentine germenii, nucegaiul si alte microorganisme departe de baie.

Unele dintre cele mai usor de curatat materiale include:

  • Placi mari cu linii subtiri de mortar;
  • Sticla vopsita;
  • Placi de portelan;
  • Laminat;
  • Cuart.

Pe de alta parte exista si materiale cae se pateaza usor asa cum sunt piatra, placile de faianta mici si betonul.

0 Shares
You May Also Like