Cum sa alegi usile ideale pentru casa ta?

0 Shares
0
0
0

Un aspect deseori tratat superficial, alegerea usilor pentru casa este, de fapt, un punct cheie atunci cand vorbim despre finisaje.

Siguranta, functionalitatea si izolarea sunt coordonate importante, care trebuie sa primeze in egala masura cu design-ul atunci cand alegi usile pentru casa ta. Asadar, iata o lista cu elemente cheie de care trebuie sa tii cont atunci cand renovezi, construiesti sau pur si simplu iti doresti sa faci mici schimbari in caminul tau.

Cum alegem usile de interior

Daca te numeri printre cei care construiesc o casa, trebuie sa stii ca alegerea furnizorului se face inca din momentul in care sunt stabilite golurile dedicate usilor, imediat dupa turnarea platoului. De ce?

Pentru ca este indicat sa respecti dimensiunile standard, astfel incat sa nu apara costuri suplimentare pentru personalizarea formatului usilor.

In cazul in care renovezi sau te-ai hotarat sa inchizi un anumit spatiu cu o usa, vestile sunt bune: specialisti precum cei de la TGG sunt gata sa vina cu solutii de personalizare si adaptare la orice fel de spatiu, astfel incat sa obtii rezultate reusite atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

Iata aspectele cheie de care trebuie sa tii cont cand vine vorba de usi de interior:
•    Materialul – opteaza pentru calitate, intrucat usile de interior sunt un detaliu subtil care dau stil locuintei tale; compromisurile de calitate pot ruina complet aspectul unei incaperi.
•    Marime – pastreaza proportiile. Usile de interior trebuie sa fie corelate cu suprafata camerei. Asadar, de exemplu, o usa mare cu numeroase elemene decorative va eclipsa complet o incapere mica.
•    Modul de deschidere – in mod ideal, o usa trebuie sa se deschida spre interiorul incaperii si nu spre directia de intrare.

Cum alegem usile de exterior

Usile de intrare necesita atentie la detalii importante, atat legate de aspectul estetic cat si de cele de siguranta. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand faci aceasta alegere:
•    Design – usile de exterior trebuie sa fie in ton cu tamplaria ferestrelor si cu aspectul general architectural al casei.
•    Antiefractie – usa este, in fapt, un punct slab al casei. Asadar, asigura-te ca este securizata si prevazuta cu toate elementele de siguranta, de la feronerie rezistenta pana la yala.
•    Izolare – este recomandat ca usa de exterior sa fie izolata atat fonic cat si termic, pentru a evita poluarea fonica si pierderile de caldura pe timp de iarna.
•    Garantie – tinand cont de criteriile de mai sus, nu uita de garantie si asistenta tehnica, pe care furnizorul este obligat sa le emita la achizitionare.

Ce iti ofera TGG?

TGG se ocupa de executia si comercializarea usilor din lemn masiv, atat pentru interior cat si pentru exterior. Lemnul utilizat la executia usilor este uscat in prealabil, iar apoi este adus la umiditatea optima pentru prelucrare.

Atata foaia de usa, cat si tocul, sunt executate in totalitate din lemn, fara materiale composite precum PFL sau PAL. Asadar, calitatea si durabilitatea sunt garantate atat de procedurile specifice de productie, cat si de materialele utilizate.

0 Shares
You May Also Like