Cum să asiguri un trai cât mai sănătos și natural în propria casă

0 Shares
0
0
0

Poză de StockSnap pe Pixabay.com

 

Din ce în ce mai multă lume locuiește în mediul urban, ceea ce e un lucru excelent din mai multe puncte de vedere: oamenii devin tot mai specializați, astfel crescând calitatea serviciilor oferite; există mai puțină presiune socială către conformism, fiindcă dimensiunile comunității sunt foarte mari și pedepsele sociale nu contează atât de mult în grupuri așa largi. Totuși, creșterea populației de la oraș mai înseamnă un lucru: tot mai multe mașini și aparate industriale își fac apariția și ele în mediul urban, otrăvind aerul pe care această populație în creștere îl respiră. Acest articol privește cu lupa la mediul urban, pătrunzând până la singurul nivel la care ai control direct: nu orașul, nu strada pe care locuiești, ci propria ta locuință. Acesta e singurul loc unde ai acces la schimbări palpabile care să îți îmbunătățească viața prin a o pune în ton cu tendințele naturale și opțiunile cele mai sănătoase de trai.

 

Ce schimbări poți face pentru o viață mai sănătoasă acasă?

 

Primul lucru la care trebuie să te gândești e apa. Sistemele de epurare a apei sunt din ce în ce mai presate de cerințele consumatorilor, iar calitatea lichidului esențial devine îngrijorătoare în unele zone urbane. Metoda la care mulți recurg este aceea de a cumpăra apă îmbuteliată, însă aceasta vine cu două probleme: consumă mult plastic care uneori se întâmplă să nu fie reciclat chiar dacă îl arunci în coșul potrivit; plasticul din care e făcut recipientul poate lăsa microparticule care îți pătrund în organism și care pot avea efecte nocive pe termen lung. O altă soluție, mult mai sănătoasă și clar mai ieftină pe termen lung (și de asemenea, una care implică mai puțin efort repetat decât căratul apei în sticlă), este montarea unui filtru de apă la chiuvetă. Poți arunca o privire peste filtrele pentru apă de la Shop Einstal, care sunt recunoscute pentru calitatea purificării apei de la robinet.

Alt aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere este calitatea aerului. Aici ai două opțiuni, una mai naturală decât cealaltă, dar mai puțin eficientă (totuși, mai drăguță și împlinitoare). Această opțiune naturală e achiziționarea și îngrijirea unor plante de apartament care să asigure curățarea aerului. Există câteva familii de plante, precum suculentele și aloe, care se descurcă foarte bine la această treabă și care nu au nevoie de soare pe tot parcursul zilei. De asemenea, unele dintre ele rezistă între 2 și 4 săptămâni fără apă, așa că nu sunt o responsabilitate atât de mare pe cât par. Opțiunea mai eficientă este un filtru electric de aer care să purifice încăperile, dar acest filtru poate fi restrictiv din punct de vedere financiar pentru ceea ce oferă.

O ultimă idee se referă la lumina din casă și sursa ei. Cel mai sănătos pentru organism este să primească lumina naturală a soarelui de dimineață, acesta fiind semnalul evoluționist către creier că ziua e pe cale să înceapă, și deci trebuie să pună în funcțiune resursele disponibile. E bine să nu acoperi fereastra care oferă acces către lumina soarelui de dimineață, ori dacă nu ai una, să îți faci timp 10 minute în fiecare dimineață pentru a ieși afară, să fii întâmpinat de razele soarelui.

În final, e important de menționat faptul că aceste metode de a îți organiza viața casnică nu sunt suficiente pentru a duce un trai cât mai sănătos. O dietă echilibrată și mișcare cât mai frecvent posibil, dar și vizite regulate la medic, acestea sunt celelalte obiceiuri care îți cresc dramatic calitatea vieții. 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like