Cum sa creezi o oaza de relaxare chiar la tine in gradina?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand esti proaspat mutat iar decoratul casei, al curtii si al gradinii pare o munca care nu se mai termina, este ideal sa iti pastrezi calmul, sa fii cat mai organizat si mai relaxa pentru ca totul sa iasa exact cum iti doresti fara ca tu sa depui mai multa munca decat este nevoie.

Cand vrei sa iti amenajezi gradina si sa iti construiesti o micuta oaza de relaxare, cel mai indicat este sa iti faci un plan, sa ai o idee exact despre ce iti doresti sa obtii, despre cata lume vrei sa inviti si ce actvitati planuiesti sa ai in acel spatiu.

Poate ca vrei sa dai petreceri cu o multime de invitati, sa te relaxezi singur citind o carte sau sa stai la plaja, sau planuiesti sa mananci cu familia pe timp de vara, in aer liber, asadar orice varianta ai alege trebuie sa calculezi totul astfel incat sa poti sa iti indeplinesti visul cu succes.

Mobilierul este unul dintre elemenete pe care trebuie sa le iei in considerare in amenajarea gradinii de vis, iat tot ce trebuie sa faci pentru a iti pune in aplicare planul este sa te gandesti in prealabil la cum vrei sa arate totul.

Este necesar sa alegi locul in care doresti sa iti amenjezi spatiul, sa te gandesti la pozitia in care doresti sa fie totul asezat si de ce nu, poti sa desenezi inainte pe o hartie viziunea pentru a te asigura ca totul iese exact asa cum ti-ai dorit.

In cazul in care doresti sa iti imparti locul de relaxare in mai multe zone, iar fiecare zona sa aiba o activitate diferita, poti sa te folosesti de diverse elemente de decor pentru a delimita fiecare ditre zonele alese.  Fie ca alegi ghivece cu flori, plante naturale din gradina, covoare si mobilierul sau chiar un sir de lampi sau felinare, delimitarea trebuie facuta cu atentie pentru ca ulterior invitatii sa recunoasa ceea ce ai dorit tu sa exprimi si sa iti respecte dorinta.

Pentru a delimita sau a contura anumite zone poti instala un pavilion gradina care sa separe locul de relaxare de cel pentru luat masa  si de locul de joaca al copiilor.

Chiar daca gradina ta nu este foarte mare, impartirea spatiului de relaxare in zone diferite te va ajuta sa profiti din plin de fiecare metru al gradinii. Ce este cel mai important insa,  este faptul ca, indiferent de marimea locului, delimitarile zonelor ii vor impiedica pe membrii familiei sa se incurce unii pe ceilalti in cazul in care aleg sa desfasoare simultan activitati diferite.

Alege pentru zona de dining un set de terasa confortabila pe care sa poti petrece ore in sir. Poti sa optezi pentru un set care sa includa si o canapea pe care sa va puteti retrage dupa masa, de preferat fiind oricum ca setul sa nu aiba scaune normale ci niste fotolii confortabile.

De asemenea, puteti amplasa si hamace sau cate un sezlong pentru fiecare membru, pentru o relaxare perfecta dupa o masa copioasa. Acestea pot fi asezate putin mai departe, intr-un loc mai retras pentru ca relaxarea sa fie intradevar un rasfat.

Indiferent de modul in care alegi sa iti imparti oaza de relaxare din gradina nu uita de elementele de decor.

Perne de gradina, felinare, lampi solare, paturi pufoase, covoare, sfesnice si alte obiecte decorative de acest gen sunt cele care personalizeaza locul si ofera o nota unica fiecarui element in parte.

0 Shares
You May Also Like