Cum să eviți principalele capcane când cumperi auto second hand?

0 Shares
0
0
0

O maşină second hand poate fi o variantă de compromis dacă nu ai un buget suficient de mare ca să îţi cumperi o maşină nouă, dar nu vrei nici să aştepţi până când vei avea suficienţi bani ca să îţi poţi permite un model ceva mai vechi. 

Auto second hand au un proprietar, poate au mai fost şi alţi proprietari în trecut, au preţuri mai mici decât maşinile noi, le ai la dispoziţie imediat după ce închei tranzacţia cu proprietarul şi nu aştepţi după o comandă cu lunile.

Ele pot avea defecte ascunse, dar de regulă se verifică într-un service înainte şi pot fi remediate rapid. Cei mai mulţi cumpărători de auto second hand se vor îndrepta spre firmele specializate în vânzări de maşini ieftine şi nu spre proprietari particulari. Aşa ai garanţia de la început că nu vei avea probleme cu maşinile, primeşti şi garanţii, ştii că ai cui te adresa în caz că apar probleme imediat ce ai luat maşina second hand.

Cum să eviți principalele capcane când cumperi auto second hand? 

Cel mai simplu este să verifici seria şasiu şi numărul VIN, ele îţi vor spune totul despre maşină şi vei şti dacă este una originală sau dacă au fost schimbate destul de multe prin ea. Cere toate actele unei auto rulate București, vezi dacă sunt în regulă, nu cumpără cu ochii închişi şi trece repede peste ele.

Verifică atent dacă maşina are datorii, nu cumpără şi datoriile la pachet cu autoturismul. Doar după ce proprietarul, firma care vinde maşina, nu mai are nicio datorie legată de autovehicul îl poţi cumpăra în siguranţă.

Descoperă avantajele cumpărării de mașini auto rulate certificate

Criterii de luat în seama când alegi maşina second hand

Solicită istoricul maşinii ca să vezi tot ce s-a reparat, ce accidente au fost, ce fel de daune a avut maşina. Dacă nu se poate pune la dispoziţia cumpărătorului sau pare „alterat” atunci evită să mai cumperi maşina şi mai caută.

Mergi cu maşina în service sau solicită prezenţa unui mecanic, poţi aduce şi tu mecanicul tău cu experienţă care să evalueze maşina interior-exterior, sub capotă, pentru a vedea şi constată eventualele defecţiuni ascunse. Ascultă de sfaturile lui şi renunţă la cumpărare dacă acesta îţi arată o listă întreagă de probleme.

Poţi evita capcanele la cumpărarea de maşini second hand din parcuri auto București dacă îţi iei timp să cauţi maşina perfectă, să compari ofertele, să ceri informaţii în plus şi să ai răspunsuri la toate întrebările tale. Nu cumpăra maşini second hand doar bazându-te pe cum arată ele la exterior, la interior. Degeaba ai o maşină care arată ca nouă dacă sub capota şi la sistemele esenţiale ai doar probleme şi de abia merge pe distanţe scurte.

Cere să faci un test drive obligatoriu când cumperi auto second hand, ia cu tine şi mecanicul şi fii atent la zgomote, la frânare, la motor, la deplasare, cât de bine merge maşina, ce face în situaţii extreme, când este în trafic, când este cazul să parchezi. Pe lângă test drive nu uita să verifici împreună cu mecanicul şi ce se află sub maşină, cum arată maşină şi din acel unghi. Solicită o a doua opinie dacă ai încă dubii legate de maşina second hand.

Cumpără doar de la firme specializate, stabileşte un buget

Setează de la început un buget fix pentru maşina ca să nu cheltuieşti mai mult decât îţi permiţi. Nu cumpăra maşini ieftine care au o mulţime de dotări şi funcţii pe care ştii că oricum nu le vei folosi niciodată doar de dragul de a te lăuda cu ele şi de a şti că le ai acolo.

Atenţie şi la kilometraj, el trebuie să fie real în funcţie de cât de mult a fost condusă maşina. Dacă maşina arată destul de rău, dar vezi kilometraj suspect de mic înseamnă că a fost „manevrat” şi că numărul de kilometri este mult mai mare, de unde şi uzura prezentă peste tot.

Încearcă să ai mereu o a doua variantă în caz că nu găseşti chiar ce te interesează, nu porni în căutarea maşinii doar cu un model în minte, fii mai flexibil şi alege din trei sau patru modele, serii că să ai siguranţa că vei face mereu cele mai bune alegeri în materie de maşini second hand.

Mergi la parcuri auto București specializate în vânzări de auto second hand, verifica firmele şi istoricul lor, cere informaţii despre provenienţa maşinilor, lucrează doar cu dealeri autorizaţi, nu cumpăra maşini de la companii care nu inspiră încredere şi au sedii „încropite” pe unde te aştepţi mai puţin.

Alte modalităţi de a te feri de capcanele achiziţionării de maşini second hand

Pe piaţa second hand vei găsi mereu o mulţime de maşini, aşa că este bine să ai deja o maşină ideală şi un preţ ideal în minte când porneşti la drum ca să achiziţionezi cea mai bună auto second hand. Te gândeşti serios la ce o vei folosi, cât de des o vei folosi, vei verifica la ea şi toate sistemele esenţiale înainte să o iei, te vei asigura că nu are prea multe piese schimbate, că are baterie bună, motor original, că are interiorul în perfectă stare şi că nu sunt defecte pe care le vei descoperi prea târziu.

Pe lângă toţi paşii enumeraţi de bifat înainte de a lua o maşină second hand ar mai trebui să ţii cont şi de vechimea modelului cumpărat, pentru că îţi va influenţa şi valoarea de vânzare dacă te saturi de maşină şi vrei altă. Fii atent la opţiunile de finanţare pe care le oferă firma care comercializează maşinile second hand, dar şi calitatea parcului auto per total pe care firma îl pune la dispoziţia clienţilor.

0 Shares
You May Also Like