Cum să îți pregătești mașina înainte de a pleca cu ea în vacanță

0 Shares
0
0
0

Sezonul concediilor este în plină desfășurare și dacă plănuiești să pleci și tu într-un concediu în curând, drumul cu mașina poate fi cea mai bună opțiune. Mașina proprie îți poate aduce confort, lipsa stresului cu numărul de bagaje sau cu greutatea lor. Mai jos vei găsi o listă cu recomandări de care să ții cont când pleci într-o călătorie în această vară.

       Iată cele 6 sfaturi pe care să le urmezi când îți pregătești mașina pentru concediu!

 

1.    Revizie tehnică

De cele mai multe ori șoferii își duc mașina în service numai când se apropie inspecția tehnică  sau când aceasta are cu adevărat probleme. Ar fi indicat să faci o revizie tehnică completă înainte de vacanță și astfel te vei asigura că toate componentele mașinii, precum sistemul de frânare, uleiul, filtrele, suspensiile etc. sunt în stare bună.

2.    Verifică aerul condiționat

La un drum lung instalația de aer condiționat are un rol vital, iar dacă nu ai mai folosit-o în ultima vreme și simți că nu degajă aer rece mergi la un service și adaugă freon. Poți verifica și curăța filtrele de aer, deoarece filtrele murdare pot afecta calitatea și eficiența sistemului.

3.    Schimbă anvelopele

Un set nou de anvelope sau verificarea corespunzătoare a celor vechi este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic în timpul călătoriei – anvelopele Hankook de aici, de pe e-roti.ro, sunt la reducere și reprezintă o variantă foarte potrivită pentru sezonul cald. După aceste detalii, asigură-te că presiunea anvelopelor și starea generală a lor este conform standardelor.

4.    Asigură-te ca ai toate documentele

Înainte de drum vezi dacă ai toate documentele puse la punct, asigurarea auto trebuie să fie valabilă și să acopere călătoriile în străinătate, dacă este cazul. Achiziționează o vinietă dacă e nevoie și controlează dacă permisul de conducere și actul de identitate sunt valabile.

5.    Verifică lichidele

Uleiul, antigelul, lichidul de frânare și cel de parbriz trebuie să fie verificate și completate înainte de a călători. Cantitatea acestora trebuie să fie suficientă pentru a ajunge cât timp ești plecat, astfel încât să nu ai surprize neplăcute. Dacă nu ești sigur de schimbarea sau completarea acestor lichide poți apela la un specialist sau un mecanic auto calificat pentru a primi sfaturi și asistență adecvată.

6.    Roata de rezerva și accesorii

Chiar dacă ai nevoie de spațiu pentru bagaje, nu renunța la roata de rezervă și la trusa de scule, ia-le cu tine pentru a fi pregătit în orice situație. Pe lângă asta, sunt multe țări în care este obligatoriu să ai trusă de prim ajutor și triunghiuri reflectorizante în mașină. Asigură-te că toate lucrurile sunt complete și în stare bună pentru a te putea folosi de ele.

Acestea sunt câteva aspecte importante de luat în calcul când pleci la drum cu mașina. Respectând aceste sfaturi vei avea parte de o călătorie în siguranță și fără griji. Fii organizat și încearcă să pui aceste aspecte la punct cu ceva timp înainte pentru a le face în tihnă și corespunzător.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like