Cum se aleg perdelele si draperiile pentru acasa?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vorbim despre accesorii pentru ferestre, ne referim atat la perdele cat si la draperii, care pot avea fie doar un rol decorativ, fie putem opta pentru draperii care pot avea si rolul de a impiedica lumina puternica sa patrunda in interiorul locuintei.

Asadar, indiferent ca vorbim despre aceste accesorii ca avand doar un rol decorativ, sau ca vorbim despre ele ca avand un rol practic, ele sunt foarte importante pentru interiorul unei locuinte, iar din acest motiv trebuiesc alese cu mare grija.

In cazul in care ai de gand sa optezi pentru draperii care au acel rol practic de a impiedica lumina puternica sa patrunda in interiorul locuintei, poti opta pentru mai multe draperii de lux, care impreuna cu perdelele, vor crea o atmosfera placuta si calduroasa in casa, primitoare si vor oferi incaperii un aer elegant.

Trebuie insa mentionat faptul ca spre deosebire de perdele, draperiile au o functie mai accentuata de sporire a confortului.

Asadar, draperiile sunt extrem de importante intr-o locuinta, indiferent ca vorbim despre living, despre dormitor, bucatarie sau camera copiilor, pentru ca in momentul in care ai nevoie de intimitate, ele iti vor fi de mare ajutor.

Atunci cand ai de gand sa iti cumperi draperii, trebuie sa tii cont in primul rand de modul in care iti este amenajat interiorul locuintei. Daca de exemplu, toata casa ta este decorata in stilul clasic, atunci este evident faptul ca trebuie sa iti alegi draperii care se incadreaza perfect in acest stil.

Daca in schimb, casa ta are un interior modern, atunci nici nu are rost sa te gandesti sa optezi pentru perdele si draperii care sa se incadreze in stilul clasic.

Va trebui deasemenea sa tii cont si de dimensiunile camerei, iar aici pe langa lungimea si latimea acesteia, vorbim si despre inaltime. Draperiile lungi, care sa atinga podeaua sunt ideale pentru acele camere inalte, in timp ce draperiile mai scurte sunt ideale pentru camerele nu foarte inalte.

Pentru ca interiorul camerei sa para mai mare, ar fi ideal daca peretele cu fereastra ar fi lasat liber. In caz contrar, se va crea impresia unei incaperi aglomerate.

Ei bine, tinand cont de aceste aspecte, vei putea sa iti indrepti atentia spre mai multe astfel de accesorii pentru ferestre, la magazinele de profil din orasul in care locuiesti.

In cazul in care nu gasesti draperiile care consideri ca ar fi ideale pentru interiorul locuintei tale, atunci ai putea sa incepi sa cauti astfel de accesorii si la magazinele online, si vei putea sa gasesti ceea ce iti place.

Vei putea chiar sa iti cumperi material, iar in cazul in care colaborezi cu o croitoreasa buna, aceasta sa iti poata confectiona draperiile de care ai nevoie.

In acest caz, trebuie sa alegi sa iti cumperi materialele numai de la furnizori de calitate, pentru ca astfel, vei avea siguranta faptului ca draperiile iti vor fi croite dintr-un material foarte bun.

Si totusi, decat sa apelezi la aceasta varianta, ar fi mult mai indicat sa iti cumperi de la un magazin de la tine din oras, sau de la un magazin online aceste accesorii ale ferestrelor.

0 Shares
You May Also Like