Cum se alege o canapea?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa iti cumperi o canapea, trebuie sa stii ce sa alegi, si trebuie deasemenea sa stii cum sa alegi o canapea.

Acest lucru este extrem de important, mai ales in conditiile in care poti sa gasesti o multime de canapele in zilele noastre. Tocmai de aceea, in continuarea acestui articol, toti cei care vor avea de gand sa isi cumpere o canapea, vor putea sa gaseasca anumite detalii importante, de care trebuie sa tina cont atunci cand isi aleg canapeaua.

In primul rand, conteaza foarte mult marimea canapelei. Cu siguranta in conditiile in care livingul unde va fi asezata canapeaua este mare, atunci se poate opta fara probleme pentru o canapea mare, care in mod evident va fi piesa de rezistenta din interiorul incaperii.

In schimb, in conditiile in care livingul nu este unul foarte mare, atunci dimensiunile canapelei trebuie sa fie cat mai reduse, pentru ca o canapea de dimensiuni mari va crea senzatia unei incaperi supra aglomerate.

In acest caz, o canapea practica ar fi ideala, pe cand un coltar ar putea sa ocupe foarte mult spatiu.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi canapeaua, este legat de orientarea acesteia in spatiu. Trebuie ca aceasta sa fie aleasa atat de bine incat sa se incadreze perfect in decor, si sa poata fi asezata in asa fel incat sa ai si o foarte buna vizibilitate la televizor de exemplu.

Deasemenea, trebuie sa stii sa iti alegi canapeaua in asa fel incat aceasta sa se imbine perfect cu forma camerei. De exemplu, in cazul livingurilor open space, cea mai buna solutie ar fi o canapea in forma de L.

O canapea cu forma rotunda de exemplu, ar putea sa fie cea mai buna solutie pentru un living mare, insa aceasta canapea ar putea fi prea mult deja pentru un living mic.

Ei bine, un alt criteriu foarte important referitor la alegerea unei canapele, cu siguranta este reprezentat de tapiteria acesteia.

Fara indoiala, cele mai indicate sunt acele canapele piele, in primul rand datorita faptului ca au un aspect foarte placut, dar si datorita faptului ca sunt mult mai usor de intretinut si de curatat.

O canapea din piele, se poate curata mult mai usor decat o canapea care are tapiteria din panza de exemplu, sau decat o canapea care are o alta tapiterie.

Referitor la canapelele cu tapiterie din piele, trebuie mentionat faptul ca acestea pot sa fie realizate din piele naturala, sau din piele artificiala, insa cele mai bune din punct de vedere calitativ sunt cele din piele naturala.

Atunci cand ai de gand sa iti alegi o canapea, cu siguranta un alt factor important trebuie sa fie reprezentat de culoarea acesteia, pentru ca acest corp de mobilier, trebuie sa se asorteze cu fiecare element din incapere, si chiar si cu culoarea peretilor.

Asadar, se poate observa foarte clar din acest articol faptul ca alegerea unei canapele este o misiune destul de dificila, pentru ca trebuie tinut cont de mai multe aspect importante.

0 Shares
You May Also Like