Cum se aplica vopseaua lavabila?

0 Shares
0
0
0

Casa in care locuiti este un spatiu personal si deciziile ar trebui sa fie in totalitate ale dumneavoastra sau ale persoanelor care vor locui in casa.

Atunci cand considerati ca este cazul nu ezitati sa cereti si sfaturile specialistilor sau sa intrebati. Mai multe idei despre tipurile de vopsea pe care le puteti alege sau despre modul in care puteti gasi vopseaua gasiti pe www.adrenco.ro.

Pentru a alege corect cantitatea de vopsea care va este necesara trebuie sa determinati suprafata ce trebuie zugravita in metri patrati si acest lucru se obtine inmultind lungimea si inaltimea fiecarui perete. Ulterior cititi pe cutie ce suprafata poate sa acopere aceasta.

Cumparati de fiecare data mai multa vopsea decat considerati ca aveti nevoie pentru a fi siguri ca va va ajunge. Tineti cont si de faptul ca sunt suprafete care pot sa absoarba mai multa vopsea in cazul in care nu sunt bine amorsate.

Aplicarea vopselelor lavabile se va face doar dupa ce ati pregatit bine suprafata ce urmeaza a fi vopsita iar aceasta etapa influenteaza in mod decisiv calitatea si durabilitatea unei lucrari.

Suportul pe care se va aplica vopseaua ar trebui sa fie curat, rezistent, fara praf , degresat si uscat.

Acoperirile anterioare care au diverse desprinderi sau au o aderenta necorespunzatoare se vor repara si se vor nivela cu o masa de spaclu si apoi suprafata va trebui amorsata.

Tencuielile noi si betonul trebuie lasate minim 4 saptamani pentru a se usca si matura, altfel apare riscul ca bazicitatea din compozitia cimentului sa afecteze atat vopseaua cat si culorile.

Vopseaua nu se aplica nici pe lac sau ulei, pe vopsele alchidice, pe diverse materiale sintetice sau pe vopsele de slaba calitate. Va recomandam sa indepartati complet praful, varul sau huma si sa amorsati suprafata. Daca vopseaua este de o calitate nu tocmai ridicata aplicati 1-2 straturi pentru amorsa pentru a consolida vopseaua.

Indiferent de natura lor suporturile trebuie tratate cu amorsa in 1 sau 2 straturi. Astfel se va reduce si consumul de materiale pentru ca se diminueaza absorbtia peretelui si se asigura o  mai buna uniformitate si aderenta pentru vopseaua care se va aplica.

Este indicat sa alegem acele unelte de lucru de calitate pentru a putea fi in final multumiti de lucrare. Ar trebui sa stim care sunt uneltele e calitate si sa investim in instrumente profesionale care sa ne aduca si multumiri pe masura.

Instrumentele utilizate pentru a aplica vopseaua ar trebui sa fie aproape deloc deteriorate in urma utilizarilor anterioare, desi este de preferat sa fie noi. De asemenea inainte si dupa ce sunt utilizate instrumentele trebuie curatate.

Utilizati un trafalet care nu are coada foarte lunga, pentru a vopsi peretii si unul cu coada lunga sau care dispune de o tija prelungitoare pentru pereti. Un trafalet pentru vopsire la exterior ar trebui sa fie mai fin decat cei pentru interior.

Atunci cand renovati nu o faceti pe frig. Renovarile atunci cand vremea este frumoasa ne ajuta sa obtinem o consistenta si o stabilitate mai buna decat atunci cand temperaturile sunt extreme. Nu uitati nici ca la temperaturi foarte scazute, vopseaua se va intide pe suport cu dificultate si se va usca foarte greu.

0 Shares
You May Also Like