Cum se executa laminarea OCA?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe cazuri de smartphone-uri Sony au probleme cu display-ul, daca telefoanele au fost scapate din mana, si au nevoie de un service in care sa fie executate cele mai bune reparatii Sony. Exista mai multe metode prin care se poate inlocui sticla, iar una dintre acestea este tehnologia OCA.

Dar ce inseamna OCA? OCA este prescurtarea de la Optical Clear Adhesive, adica un adeziv transparent sub forma de autocolant utilizat la lipirea sticlei pe display.

Adezivii de tipul gelului LOCA (Liquid Optically Clear Adhesive) au avut numeroase probleme, cum ar fi aplicarea necontrolata si neuniforma care poate sa duca la probleme de sensibilitate la touchscreen, uneori afectarea calitatii imaginii, gelul in exces poate sa afecteze componentele smartphone-urilor.

Sunt doar cateva cauze care au determinat inventarea adezivului OCA, iar service-urile dispun de echipamente care inlocuiesc folosind tehnologia OCA. Sticla prin tehnologie OCA se monteaza, urmand niste pasi: se scoate LCD-ul de pe rama telefonului, apoi se inlatura sticla sparta, se inlatura adezivii vechi, se curata suprafata display-ului, se aplica folia OCA prin laminare fie pe suprafata display-ului, fie pe touchscreen, se monteaza sticla, se introduce ansamblul in masina de presiune pentru a se indeparta bulele, daca apar, apoi se lipeste ansamblul pe rama.

Sansele de reusita se apropie de 100%, iar rezistenta aplicarii prin aceasta metoda este sigura, nu se afecteaza imaginea, nu apar probleme cu sensibilitatea la touch, si prin laminare nu exista adeziv in exces care ar putea afecta alte componente ale unui gadget Sony, care are ecranul spart. In final, se va obtine un display lipit mult mai corect si care nu va avea nicio problema, dupa ce a fost laminat cu gelul OCA.

Posesorii de smatphone-uri Sony trebuie sa cunoasca aceasta metoda in linii mari, pentru a putea solicita o astfel de laminare cu OCA celor din service, iar personalul din service trebuie sa explice ca au folosit gelul OCA, care este pana in prezent testat si si-a dovedit prin numeroasele sale utilizari calitatea net superioara altor metode, in special depasind si chiar eliminand utilizarea gelului LOCA.

In concluzie, laminarea OCA se poate executa doar intr-un service, pentru ca dispozitivul de laminare, sau laminatorul este un mecanism cu ajutorul caruia se executa procedeul, dar acesta este folosit si cu gelul LOCA, diferenta notabila ramane gelul aplicat, iar OCA este cel care are rezultate incontestabil mai bune.

Nu veti regreta, ducand in service un smartphone Sony, si prin laminare cu OCA se vor rezolva problemele cu display-ul intr-un mod sigur, care va avea rezistenta in timp si nu va afecta alte componente.

Este posibil ca majoritatea service-urilor sa nu mai foloseasca gelul LOCA, ci doar gelul OCA, astfel realizand o inlocuire de calitate, pentru a avea clienti multumiti, care vor ramane clienti fideli, daca nu au avut probleme dupa reparatii.

Raspunderea pe care orice service o are fata de clienti este inca o data dovedita si prin aceste metode tehnologice care trebuie adoptate rapid si implementate corespunzator pentru ca niciun client sa nu aiba de suferit, dimpotriva pentru ca toti clientii sa se bucure de calitatea lucrarilor din service.

0 Shares
You May Also Like