Cum se foloseste un mai compactor?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti nevoie sa aveti de-a face cu pietris liber, cu murdarie neuniforma sau cu zona deosebit de nisipoasa, placa Wacker (denumita uneori Placa Vib, Compactor Placa sau Placa Vibranta) este echipamentul dvs. ideal!

Puteti sa va indreptati atentia spre magazinele online care inchiriaza scule, si puteti inchiria un mai compactor si demolator de inchiriat pentru a va desfasura activitatea.

Placa de tip wacker se fixeaza pe suprafata libera intr-o forma mai solida si mai compacta, creand o baza stabila ideala pentru materialul de pavaj sigur. Indiferent daca doriti sa creati o baza pentru o sera sau sopron, sa asfaltati o sosea sau sa creati o cale, gama de placi vibrante este perfecta pentru proiectul dvs.

Cu siguranta pentru astfel de activitati, cea mai obisnuita si cea mai populara este placa noastra vibranta cu benzina de 320 mm, insa aveti posibilitatea de a opta de-asemenea si pentru o placa vibranta cu benzina usor mai mare de 400 mm, atat modele pe benzina, cat si pe motorina.

De ce este importanta compactarea?

Antreprenorii profesionisti nu ar construi niciodata o structura fara sa se asigure ca terenul este robust si compactat corespunzator, insa este unul dintre aspectele cele mai cautate ale proiectelor de constructii. Aceasta nu se limiteaza doar la constructia fundatiilor, ci si daca asezati pavajul interblocant.

In zonele cu temperaturi reci, ciclul de „inghet / dezghet” ar putea cauza probleme mai ales daca pamantul nu a fost corect compactat, deoarece poate exista buzunare de aer in care apa se poate instala, ingheta si se extinde, apoi se dezgheta, ceea ce face ca pavarea sa se aseze neuniform.

Pornirea placii de vibratii

Electric

Cu masina de 110V, veti avea nevoie de un transformator, generator sau o sursa de alimentare de 110V pentru a rula instrumentul. Daca sunteti acasa, atunci nu va faceti griji, deoarece puteti inchiria un transformator. Pentru a porni masina de 110V pur si simplu conectati transformatorul la o alimentare electrica normala de 240 V si apoi conectati transformatorul la placa vibranta.

Benzina

Pentru a porni masina pe benzina pur si simplu urmati pasii de mai jos.

Deschideti robinetul de carburant mutand maneta „ON / OFF” a combustibilului complet la dreapta. Daca porniti motorul de la rece, va trebui sa setati functia de franare prin mutarea completa a manivelei de sufocare la dreapta. Daca reporniti un motor cald, in mod obisnuit, nu este necesara inlocuirea, dar daca motorul s-a racit sufocarea partiala.

Apoi rotiti comutatorul „ON / OFF” in sensul acelor de ceasornic in pozitia „I”.

Setati acceleratia masinilor in pozitia de ralanti, mutand parghia complet in jos.

Dupa ce tineti cu fermitate manerul de control cu ​​bratul cel mai putin dominant, apucati demarorul de recul cu bratul cel mai dominant si trageti spre tine pana cand se resimte rezistenta motorului, apoi lasati manerul de recul sa revina la pozitia sa de pornire. Repetati acest pas pana cand motorul porneste (acest lucru nu trebuie sa dureze mai mult de 2 sau 3 atrageri cu majoritatea masinilor noastre incepand din prima data).

Odata ce motorul a pornit treptat, setati butonul in pozitia „OPRIT” prin mutarea manetei de sufocare spre stanga.

Utilizarea placii de vibratii

 • Datorita ambreiajului centrifugal, placa vibranta nu va incepe sa vibreze pana cand turatia motorului nu va fi crescuta.
 • Setati maneta de acceleratie complet deschisa si masina va vibra apoi la cea mai eficienta.
 • Miscarea vibratiei va face ca placa vibratoare sa inceapa sa se tarasca de-a lungul.

Oprirea placii de vibratie

Pentru a opri aparatul, pur si simplu urmati ghidul in 3 pasi de mai jos, dupa ce ati terminat de utilizat echipamentul.

 1. Resetati acceleratia la ralanti si lasati motorul sa functioneze cel putin 2 minute (aceasta este instructiunea producatorului).
 2. Dupa 2 minute, rotiti motorul „ON / OFF” in sensul acelor de ceasornic in pozitia „O”.
 3. Apoi opriti combustibilul si masina nu ar trebui sa se opreasca complet.

Sfaturile cele mai bune

 • Cand nu este folosit, depozitati intotdeauna echipamentul intr-un loc uscat si sigur.
 • Placile vibrante cu benzina / diesel sunt proiectate special pentru uz exterior si nu trebuie utilizate niciodata in interior sau in spatii inchise. Daca doriti sa compactati materiale in interior, utilizati masina 110V.
 • Daca utilizati echipamentul timp de zile consecutive, se recomanda curatarea masinii la sfarsitul fiecarei zile, mai degraba decat la sfarsitul perioadei de inchiriere.
 • Verificati regulat nivelul combustibilului pentru a va asigura ca masina nu functioneaza cu un nivel scazut de combustibil si este necesara cu benzina fara plumb.
 • Cel mai important, nu impingeti niciodata echipamentul dincolo de limitele sale operationale, deoarece acest lucru poate provoca daune echipamentului. Daca instrumentul nu face ceea ce iti doresti cu o usurinta relativa, este posibil sa fi selectat un echipament gresit, asa ca trebuie predat si ales un alt echipament care sa faca fata cerintelor.
0 Shares
You May Also Like