Cum se instaleaza un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

In lunile reci nu exista un aliat mai bun pentru buzunar decat un termostat inteligent. Acest element al sistemului de incalzire este conceput pentru a va face viata mai usoara, optimizand in acelasi timp consumul de gaz sau electricitate in beneficiul economiei dvs.

Este adevarat ca au existat termostate programabile pe piata de ceva timp care indeplinesc (mai mult sau mai putin) scopul optimizarii cheltuielilor de incalzire, dar programarea lor este oarecum obositoare si nu lasa nicio optiune de a o modifica intr-un mod simplu si mult mai putin de la distanta.

Vezi termostate centrale pret atunci cand vrei sa cumperi un termostat de buna calitate astfel incat sa te poti bucura de cele mai importante beneficii.

 Cum functioneaza un termostat inteligent?

Un termostat inteligent va permite sa programati orice tip de sistem de incalzire.

Functioneaza in acelasi mod ca un termostat conventional, cu adaugarea software-ului necesar pentru a “invata” rutina noastra zilnica si pentru a fi programat automat pentru a optimiza consumul de gaz sau electricitate.

Tipuri de termostat inteligent

Tipurile de termostate inteligente variaza in functie de functionalitatea lor.

Desi idealul este sa instalam echipamentul si sa uitam ca exista, pentru acele ocazii in care obiceiurile noastre se schimba drastic, exista si dispozitive care ne vor permite sa schimbam programarea din drumul spre casa dintr-o aplicatie de pe telefonul nostru,datorita conectivitatii sale WiFi.

Si daca totusi doriti sa mergeti mai departe, exista tipuri de termostate inteligente cu sisteme de geolocalizare si detector de prezenta, care vor face incalzirea sa inceapa sa functioneze atunci cand sunteti aproape de casa sau sa se opreasca atunci cand trece mult timp fara a va detecta prezenta.

De luat in considerare inainte de a cumpara un termostat inteligent

Exista practic doi factori pe care ar trebui sa ii luati in considerare inainte de a cumpara un termostat inteligent: compatibilitatea si mobilitatea. Aici le explicam pe amandoua.

compatibilitate

Compatibilitatea este probabil cel mai important punct de luat in considerare inainte de a achizitiona un termostat inteligent.

Daca luati unul care nu este compatibil cu sistemul de incalzire, nu va va ajuta deloc.

In acest sens, daca sistemul de incalzire are protocolul OpenTherm, atunci il veti avea usor. Daca nu, probabil va trebui sa faceti rost de un termostat de aceeasi marca a centrale sau unul care asigura compatibilitatea cu acesta.

Mobilitate

In timp ce unele termostate inteligente trebuie sa ramana fixe, altele (cele wireless) au un modul care va ofera posibilitatea de a le lua oriunde in casa.

Evaluati aceasta caracteristica, mai ales daca nu va place ideea de a utiliza telefonul de fiecare data.

Instalarea unui termostat inteligent

Inainte de a-l achizitiona, este necesar sa cunoasteti tipul si complexitatea instalatiei pe care trebuie sa o controlati.

Unele termostate trebuie sa fie conectate la reteaua de alimentare, in timp ce altele folosesc baterii. In unele cazuri, producatorul insusi recomanda ca instalarea sa fie efectuata de un tehnician, in timp ce in altele (majoritatea) procesul de instalare este atat de simplu incat vin cu instructiuni pentru ca utilizatorul sa efectueze instalarea.

 

0 Shares
You May Also Like