Cum se poate scapa de transpiratia excesiva?

3 Shares
0
0
3

Este cat se poate de evident faptul ca fiecare dintre noi transpiram atunci cand stam la soare, atunci cand lucram ceva sau atunci cand ne aflam la sala de sport pentru a face exercitii fizice.

Din pacate insa, exista si multe persoane care indiferent de faptul ca desfasoara o activitate sau nu, transpira excesiv. Acest lucru cu siguranta nu este unul foarte placut pentru persoanele respective dat fiind faptul ca transpiratia excesiva le poate afecta atat viata profesionala cat si viata sociala.

Practic, persoanele care transpira excesiv devin dependente de antiperspirante si de servetele umede. Unii oameni transpira foarte mult in palme, incat le este si jena sa dea mana cu alti oameni.

Ei bine, referitor la aceasta transpiratie excesiva trebuie mentionat faptul ca ea poate sa fie cauzata si de anumite boli sau afectiuni, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca transpiratia excesiva este cunoscuta in termeni medicali sub denumirea de hiperhidroza. Ei bine, hiperhidroza reprezinta procesul fiziologic prin care sunt eliminate toxinele rezultate in urma proceselor metabolice ale corpului uman, prin piele.

Pentru inceput trebuie stiut faptul ca hiperhidroza nu este o boala contagioasa, si ca poate sa apara si ca o reactie naturala de aparare a organismului impotriva caldurii excesive, impotriva unei bai indelungi in apa fierbinte sau impotriva efortului fizic intens.

Transpiratia excesiva poate sa fie cauzata si de diferite afectiuni insa fara o cauza stabilita. Ea poate sa apara si ca si o manifestare a unor boli precum diabetul zaharat de exemplu, instaurarea menopauzei, prezenta dereglarilor metabolice, afectiuni cardio vasculare, tumori, afectiuni neurologice, etc.

Deasemenea, un alt amanunt foarte important care trebuie amintit referitor la transpiratia excesiva este acela ca transpiratia poate sa fie locala, doar in palmi, la sub brat, in talpi, sau pe fata. Transpiratia excesiva insa poate sa apara si la nivelul intregului corp.

Un amanunt extrem de important de care trebuie sa tina cont persoanele care au observat brusc faptul ca transpira excesiv, este acela ca transpiratia excesiva este primul semn al infarctului miocardic, al intoxicatiilor, al hemoragiilor abundente sau ale altor afectiuni grave.

Ei bine, dupa cum se poate observa pana acum din acest articol, transpiratia excesiva poate sa fie cauzata de diferite motive. Persoanele care transpira excesiv, pot alege sa foloseasca cele mai bune antiperspirante pentru transpiratia axilelor.

Persoanele care transpira excesiv pot cauta la farmacie cel mai bun tratament transpiratie, iar in acest fel se vor putea lupta cu transpiratia excesiva, care este o problema foarte neplacuta.

Deasemenea, persoanele care se confrunta cu aceasta problema pot apela la tot felul de tratamente naturiste pentru a scapa de transpiratia excesiva, insa acestea de regula au efect atata timp cat dureaza tratamentul.

Apoi, se mai poate opta si pentru tratament cu curent electric impotriva hiperhidrozei, tratament cunoscut sub denumirea de inotoforeza. Acest procedeu este unul folosit de mult timp si este extrem de eficient pentru ca oamenii sa scape de transpiratia excesiva.

Procedura este una simpla, pentru ca prin intermediul curentului electric de joasa intensitate, in pielea pacientului este introdusa o substanta ionizata, cu cat curentul patrunde prin tegumente si tesuturi, cantitatea de transpiratie eliminata scade.

Aceste sedinte dureaza cate 10 – 20 de miute, iar o sedinta se repeta cam odata la una sau trei saptamani, in functie de organismul fiecarei persoane.

3 Shares
You May Also Like