Cum te poti angaja la o casa de avocatura?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa te angajezi la o casa de avocatura, mai intai de toate trebuie sa indeplinesti o cerinta obligatorie, si anume sa fi absolvit facultatea de Drept cu note foarte mari, trebuie sa fi avut o activicate extra – curiculara relevanta, iar ca sa intelegi mai bine ce inseamna acest lucru, trebuie sa fi participat la anumite seminarii, conferinte si concursuri de procese simulate.

Mai mult decat atat, in cazul in care vorbesti fluent limba engleza plus inca o limba straina, ai sanse foarte mari sa te califici pentru o pozitie in cadrul unei firme de avocatura.

Persoanele care recruteaza avocatii, analizeaza foarte bine candidatii, iar in cadrul interviurilor, acestia sunt foarte bine testate pentru ca firma de avocatura sa se poata convinge daca acei candidate merita o sansa.

O casa de avocatura de success, apreciaza de fiecare data candidatii pasionati de munca pe care o fac, si candidatii implicati in activitati extra – curiculare, care tot mereu participa la conferinte sau concursuri de simulare a proceselor, sau la seminarii suplimentare.

Toate aceste detalii sunt extrem de importante pentru avocatii aflati la inceputul carierei, pentru ca aceste detalii vor duce automat la dezvoltarea abilitatilor necesare pentru ca proaspatii avocati sa poata profesa cu success in continuare.

Capacitatea de reusi sa sustina o conversatie al carui subiect sa fie reprezentat de tot felul de teme profesionale, intr-o limba straina, este iarasi un criteriu foarte important de care se va tine cont in procesul de recurutare.

Tot in acest proces de recrutare, conteaza foarte mult si capacitatea tinerilor avocati de a intelege mecanismele economice, dar si tendintele vizibile in cele mai importante industrii si segmente economice.

Sunt alti recrutori insa, care nici nu asteapta ca studentii sat ermine facultatea de Drept, ci ii recruteaza pentru o pozitie in cadrul firmei pe care o reprezinta, cu un an sau chiar cu doi ani inainte ca studentii sa termine facultatea, insa angajarea se va produce dupa absolvire.

Ei bine, acesti recrutori nu vor angaja studenti part time, ci ii vor incuraja sa isi concentreze toata atentia asupra facultatii si asupra studiilor, pentru a acumula toate informatiile necesare, si pentru a face fata cu success apoi, in profesia desfasurata.

Casele de avocatura, isi vor indrepta mereu atentia doar spre acei absolventi care sunt foarte bine pregatiti, care pe tot parcursul facultatii au obtinut doar note mari, si care pe langa preocuparile scolare, au avut si preocupari extra-scolare, dar care sunt cunoscatori de limba engleza, plus o alta limba straina.

Pentru ca din ce in ce mai multi studenti isi aleg sa urmeze facultatea de drept, casele de avocatura vor avea o misiune destul de complicata, pentru ca vor trebui sa urmareasca in fiecare an evolutia mai multor studenti si viitori avocati, pentru a se asigura ca intr-un final fac cea mai buna alegere.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru a putea spera la un loc de munca in cadrul unei case de avocatura, trebuie sa fii absolvent al facultatii de Drept in primul rand, iar mai apoi trebuie sa cunosti limba engleza plus o alta limba straina, plus ca trebuie sa fi avut rezultate deosebite la invatatura in anii studentiei.

0 Shares
You May Also Like