Cum urmam corect o cura de slabire?

0 Shares
0
0
0

Curele de slabire urmate dupa ureche sau dupa rezultatele altora nu fac decat sa va imbolnaveasca. De aceea, prezenta unui nutritionist si o vizita la cabinetul acestuia joaca un rol esential asupra sanatatii voastre. Sa nu uitam ca fiecare organism reactioneaza diferit si cu siguranta daca prietena ta a tinut un regim anume pentru a slabi, efectele aceluiasi regim nu vor fi asemanatoare si in cazul tau.

Nutritionistul iti va face o dieta personalizata pe care daca o vei urma cu strictete nu are cum sa nu dea rezultatele dorite. Trebuie sa aveti foarte mare determinare si ambitie pentru a reusi, deoarece este destul de greu sa vi se puna “frana” in ceea ce privesc alimentele pe care le aveti de consumat daca pana la ajunge la nutritionist mancati tot ce va doreati. Insa cu efort, nimic nu este imposibil.

Un lucru foarte important de retinut: scopul in sine al unei cure de slabire nu trebuie sa fie sa scapati de un anumit numar de kilograme, ci sa ajungeti la greutatea ideala care sa va faca sa va simtiti bine in pielea voastra. Specialistii in nutritie atrag atentia supra faptului ca nu sunt recomandate curele de slabire ce va permit sa slabiti 4 kilograme intr-o saptamana sau chiar mai mult.

Aceste cure drastice lipsesc organismal de substantele nutritive fundamentale. O dieta echilibrata nu ar trebui sa reduca greutatea persoanei care doreste sa slabeasca cu mai mult de 1,3 kg intr-o saptamana.

Nutritionistul va va prescrie un program alimentar personalizat, insa acest lucru se va intampla abia dupa ce ati fost trimis sa va faceti un set de analize. Dupa care, se va incepe programul propriu-zis, iar saptamanal, va trebui sa ii faceti o vizita pentru a va cantari si a stabili alimentatia pentru saptamana viitoare.

Stil de viata sanatos

Chiar daca v-ati atins targetul, nu inseamna ca trebuie sa reveniti la vechile obiceiuri nesanatoase. Asta nu va avea decat consecinte negative asupra organismului si este posibil sa puneti dublul kilogramelor pe care le-ati pierdut dupa o munca deloc usoara. Evitati grasimile, prajelile, mancarea de tip fast-food, dulciurile si sucurile acidulate. Consumati multe legume si fructe si faceti miscare cat de mult puteti.

Viata stresanta, problemele care par sa nu semai termine si alergatura du-te-vino incoace si incolo nu fac decat sa lase urme asupra sanatatii voastre. Mancarea la ore tarzii sau neregulate si atunci fast-food si sucuri nu duc decat la obtinerea unui surplus de kilograme.

Hidratati-va corespunzator organismul, mai ales in aceasta perioada. Legumele si fructele va ajuta organismul sa “sustraga” vitaminele necesare pentru pofta de viata si energia de care aveti nevoie zilnic. Nu va abateti sub nici o forma de la cura de slabire prescrisa de nutritionist. Dupa efortul pe care l-ati depus, ar fi pacat sa distrugeti rezultatele.

0 Shares
You May Also Like