Curtea pentru mici revendicari Israel – Consiliere juridica

0 Shares
0
0
0

Curtea pentru cereri mici din Israel permite solutionarea litigiilor legale cu privire la reclamatiile civile sau ale consumatorilor, fara a fi nevoie sa angajeze un avocat sau sa faca cheltuieli inutile.

Cele mai multe solicitari mici sunt prezentate cu privire la chestiuni financiare care implica daune usor cuantificabile. Instanta israeliana pentru cereri mici poate judeca litigiile privind un produs sau serviciu, plati de la companiile de asigurari si altele asemenea.

CE ESTE O CERERE MICA SI CINE POATE DEPUNE UNA?

Orice victima a unei greseli civile sau a unui consumator nedreptatit poate depune o cerere la Curtea pentru Revendicari Mici, iar in acest sens poate accesa site-ul http://www.si-law.ro pentru a lua legatura cu biroul de avocatura Samy Ilie.

O cerere mica poate fi depusa impotriva unei persoane private, furnizor, corporatie etc. Normele si procedura legala pentru depunerea unei cereri mici sunt diferite de cele ale unei proceduri legale „obisnuite”:

Tipul reclamantilor / reclamantilor – o cerere mica poate fi depusa numai de o persoana particulara. Municipalitatile, companiile si actiunile de clasa se potrivesc tuturor cererilor lor la o jurisdictie diferita.

Reprezentare legala – in curtea pentru creante mici, partile nu sunt reprezentate de un avocat. Acest lucru opreste inculpatul sa angajeze un avocat scump, in timp ce reclamantul nu isi poate permite aceeasi expertiza de partea lor, in special, avand in vedere sumele relativ mici implicate.

Pentru a plasa partile in conditii de egalitate, toate partile se reprezinta in fata judecatorului la instanta israeliana pentru cererile mici.

Valoarea creantei: incepand cu anul 2019, o cerere mica poate fi depusa pentru daune pana la 33.400 NIS, suma fiind actualizata in conformitate cu modificarile indicelui. Daca valoarea creantei este mai mare, solicitantul poate muta cererea sa la o alta instanta sau renunta la o parte din cerere.

Taxe – Pentru a depune o cerere mica, este necesara o taxa de 1% din valoarea creantei.

Proceduri judiciare – Spre deosebire de instantele obisnuite, in care reglementarile privind procedura civila sunt rigide si clare, procedura in instanta de cereri mici este mai flexibila.

Nu este de asteptat ca reclamantul sa fie in intregime in conversatie cu normele si regulile legale. Datele de depunere a declaratiilor de aparare si timpul necesar pentru a lua o decizie sunt mai scurte.

Se poate primi o hotarare fara ca o declaratie de aparare sa fie depusa. Pot fi depuse dovezi care ar fi inadmisibile in jurisdictii mai stricte. Respectivele hotarari ale Curtii de Cerere Mica sunt rareori atacate.

CARACTERISTICILE PROCEDURALE ALE DEPUNERII UNUI PROCES DE CERERE MIC:

Depunerea unei declaratii de revendicare:

In functie de circumstantele cauzei si de resedinta / afacerea / locul de raspundere al inculpatului, un proces de cerere mic poate fi depus in jurisdictia competenta. Procesul este depus in mai multe exemplare.

In momentul depunerii cererii, trebuie sa fie atasata o confirmare a platii taxelor judiciare, detalii personale ale inculpatului, fapte privind existenta unei cauze a actiunii si orice document relevant care sustine versiunea evenimentelor reclamantilor.

Depunerea unei declaratii de aparare:

Dupa depunerea unei cereri judecatoresti mici, secretariatul instantei se asigura sa livreze o copie a declaratiei de revendicare fiecarui inculpat in cauza, impreuna cu o citatie pentru o sedinta de judecata.

Dupa ce a primit o copie a cererii, paratul poate depune o declaratie de aparare in termen de 15 zile, inclusiv orice cerere de adaugare a unei terte parti la cerere sau la orice cerere reconventionala.

Discutia cazului si decizia:

Procesele la instanta de cereri mici sunt scurte si la obiect. In ziua audierii, ambele parti trebuie sa se prezinte in fata instantei. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale procedurii speciale care reglementeaza audierile unor cazuri de cerere mica.

In cazul in care unul dintre persoanele in litigiu nu se prezinta la o audiere, Curtea pentru Revendicari Mici poate discuta cazul in lipsa. In cadrul sedintei, partile pot aduce martori in favoarea lor si pot ajunge chiar la un acord de compromis care va primi aprobarea instantei inainte de inceperea sedintei.

Dupa ce toate faptele relevante au fost aduse in fata instantei si partile au prezentat versiunea lor a evenimentelor, eventual sustinute de martori si documente, instanta va pronunta o hotarare. Judecatorul va decide daca reclamantul are dreptul sa primeasca despagubiri si in ce suma.

Judecatorul poate suspenda acordarea unui verdict cu o saptamana, oferind partilor timp pentru a ajunge la un compromis. Dupa pronuntarea hotararii, hotararea mea va fi executata la Biroul de Executare.

APEL IMPOTRIVA UNEI CERERI DE CHEMARE IN JUDECATA LA JUDECATORIA SECTORULUI

Impotriva hotararii Curtii de Cereri Mici, poate fi inaintata o contestatie la Curtea de District. Recursul necesita aprobarea judecatorului Judecatoriei Sectorului in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii. Depunerea unei contestatii este supusa unei taxe.

CONTACTATI UN AVOCAT PENTRU ASISTENTA IN DEPUNEREA UNUI PROCES DE CERERE MIC

Biroul de avocatura Samy Ilie, va poate fi de mare folos, daca doriti sa primiti informatii legale cu privire la depunerea unei cereri mici sau daca solicitati asistenta juridica pentru gestionarea datoriilor sau a procesului de inchidere a fortei de munca, va vom bucura sa va oferim servicii.

Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul http://www.si-law.ro, pentru a lua legatura cu biroul de avocatura.

0 Shares
You May Also Like