Cuvintele cheie si auditul in SEO

0 Shares
0
0
0

Un aspect important in optimizare SEO care influenteaza indexarea rapida este textul de prezentare si utilizarea cuvintelor cheie relevante. Aici sunt si niste chestiuni subtile legate de modul in care Google intelege limba romana.

Am estimat ca motorul de cautare traduce in mod automat informatiile care sunt in limba engleza si pornind de la acestea aplica algoritmii. Din nefericire atunci cand un text este tradus automat anumite informatii se pierd si la fel se pierd si niste subtilitati specifice pentru limba Romana.

Pentru limba engleza in mod destul de probabil Google aplica algoritmi care analizeaza usurinta de lecturare, ortografia si alte aspecte mai avansate cu ajutorul carora sa determine despre ce se vorbeste in pagina respectiva fara a se utiliza niste cuvinte exacte.

De exemplu se incearca intelegerea unui text care vorbeste despre regizori si care are legatura cu cinematografia si filmele si se face acest lucru determinand legaturile dintre diferiti termeni.

Acesti algoritmi pot sa nu fie foarte eficienti in special ca stim nivelul actual la care se afla Google Translate in ceea ce priveste limba romana. Acestea sunt niste elemente pe care motorul de cautare le verficia direct. In mod indirect ceea ce conteaza cel mai mult este daca vizitatorii sunt fericiti de experienta aviuta pe site.

Se analizeaza relavanta pe care o anumita pagina o are pentru o cautare, cat de mult stau cei care ajung pe site si daca acestia odata ce ajung pe site raman acolo sau cauta mai departe.

Sunt si multe discutii despre optimizare utilizand caractere bolduite, iar acesta in trecut a fost un subiect foarte indelung dicutat. Specialistii sustin ca aceste tehnici pot sa nu mai fie chiar atat de relevante cum erau in anii 2000 de exemplu. Daca va uitati pe diverse pagini web de stiri din Romania veti descoperi sa ca se abuzeaza de italic si de bold.

Daca vizitatorii devin iritati pierdeti foarte mult. Realizati textele pentru vizitatori si veti face fericit si motorul de cautare. Motorul de cautare nu vrea sa trimita oameni spre pagini web care sa ii deranjeze.

Daca doriti sa evidentiati ceva este in regula sa folositi caractere bolduite pentru ca ajuta la focalizarea atentiei spre ceea ce ati vrut sa subliniati si este de asemenea o practica normala pe internet. Evitati insa sa alegeti trei cuvinte pe care sa le bolduiti ori de cate ori apar in pagina.

Pentru ca tot vorbim de lucruri nu tocmai recomandate trebuie sa stiti ca Google a penalizat foarte multe site-uri din cauza faptului ca proprietarii lor au cumparat linkuri.

In ciuda faptului ca linkurile externe sunt in continuare un criteriu de baza in functie de care este determinata pozitionarea pe web si are o influenta uriasa in determinarea succesului unui site o abordare corecta nu trebuie sa implice cumpararea de linkuri sau fermele de linkuri ci content marketing.

Inscrirea in directoare, comentariile pe forumuri si bloguri si articolele pe care le scrieti pe diferite site-uri doar pentru a obtine linkuri nu sunt nici acestea practici recomandate decat daca ceea ce scrieti in articolele respective are o legatura cu domeniul de activitate al site-ului.

0 Shares
You May Also Like