De ce este atractiv traiul intr-un camin de batrani?

0 Shares
0
0
0

Exista o multime de persoane invarsta care nu au familie, nu au rude si nu au pe nimeni care sa se intereseze de soarta lor, motiv pentru care vrand – nevrand, ajung sa se mute intr-un camin de batrani.

Desi aparent ideea de a se muta intr-un camin batrani in Bucuresti nu li se pare seniorilor cea mai buna, nivelul de trai dintr-un camin de batrani este unul foarte bun, iar seniorii se vor felicita pentru alegerea facuta.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca la camin, seniorii vor primi hrana in fiecare zi de cate trei ori (mic dejun, pranz si cina), plus gustare. Cu siguranta acasa nu ar fi avut parte de cele trei mese principale ale zilei plus gustare, singuri fiind zi si noapte. Deci, in ceea ce priveste mancarea este clar faptul ca traiul la camin este avantajos.

Sanatatea este foarte importanta, iar seniorii vor fi tratati in interiorul caminelor, sau daca va fi nevoie vor fi transportati al spitale sau clinici medicale, ori la medici specialisti pentru ca starea lor de sanatate sa fie cat mai buna.

In plus, acestia vor primi medicamente zilnic, in functie de recomandarile medicilor. Deci si in ceea ce priveste sanatatea si medicatia este extrem de important de precizat ca batranii de la camin au un mare avantaj.

Intr-un asemenea camin de batrani pot sa fie cazati chiar si seniorii care sufera de diferite afectiuni, precum Alzheimer. Deasemenea precizam ca azilele de batrani le ofera acestora posibilitatea de a beneficia de masaj si kinetoterapie.

Lenjeriile de pat sunt mereu curate in camerele de la camin, camerele sunt curate, deci in ceea ce priveste curatenia nu exista probleme. Practic, acesta este un alt mare avantaj al traiului la camin, ca sa nu mai amintim si faptul ca batranilor le sunt spalate hainele ori de cate ori este nevoie, la spalatoria caminului.

In ceea ce priveste camerele, mai trebuie adus in discutie si faptul ca acestea sunt dotate cu televizoare, si pot avea unul, doua sau mai multe paturi, asa ca seniorii pot urmari emisiunile preferate singuri, sau alaturi de alti seniori.

Posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt si ele multe. Unii seniori dupa cum spuneam pot alege sa urmareasca la televizor emisiunea preferata. Altii pot alege sa citeasca o carte aleasa din biblioteca caminului.

Exista camine care le ofera posibilitatea seniorilor de a juca sah, table sau diferite alte jocuri, pentru a le trece mult mai usor timpul liber.

Locurile de relaxare pot fi deasemenea interesante pentru seniori. Acestia pot iesi in curtile caminelor, se pot plimba, pot citi o carte pe o banca din curte, etc.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple pe care am ales sa le mentionam pentru ca toata lumea sa isi poata crea o parere despre care sunt de fapt conditiile de trai dintr-un camin de batrani in Romania.

Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc ca seniorii sa isi doreasca sa se cazeze intr-un camin de batrani.

0 Shares
You May Also Like