De ce folosesc sportivii aparate de electrostimulare

0 Shares
0
0
0

In primul rand pentru sportivi se va folosi un electrostimulator profesional.  In timp ce EMS va oferi sportivilor o contractie musculara mai eficienta decat formarea conventionala, aceasta nu ar trebui sa fie mijlocul exclusiv de antrenament de forta, daca nu aveti de-a face cu o problema de sanatate.

Combinati EMS cu un program de instruire conventional pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Daca intentionati sa utilizati EMS ca unic mijloc de a obtine castiguri de forta in muschi, puteti fi siguri ca veti obtine o contractie musculara mai eficienta – desi utilizati o cantitate adecvata de energie – decat atunci cand faceti instruire de trei ori pe saptamana.

Cu toate acestea, nu va recomandam sa va bazati exclusiv pe EMS pentru formarea de forta, daca nu o folositi in scopuri de reabilitare sau incercati sa reduceti uzura pe o anumita structura comuna. Sistemul EMS functioneaza cel mai bine atunci cand este integrat cu un program de formare conventional care necesita o componenta de coordonare pentru un transfer mai eficient al adaptarii formarii.

Veti obtine cele mai bune rezultate prin completarea formarii voluntare conventionale cu sesiunile EMS in proportii corespunzatoare, sustinute de conditionarea si recuperarea generala.  Utilizarea EMS ne face antrenori mai inteligenti si profesionisti in domeniul reabilitarii.

Nu numai ca utilizarea EMS ne face sa ne gandim mai mult la caracteristicile de formare ale muschilor scheletici, dar ne ajuta, de asemenea, sa diagnosticam problemele legate de oboseala si ranire atat in ​​sistemul nervos periferic, cat si in cel central.

Atunci cand un halterofil olimpic a suferit o leziune semnificativa la genunchi, formarea voluntara a fortei nu a refacut muschiul cvadriceps atrofic. In esenta, creierul elevului nu permitea muschilor sa contribuie pe deplin la miscarea articulatiei genunchiului in miscari de baza si de tractiune. Deoarece mesajul de la creier la fibrele musculare nu a trecut, inhibarea a dominat programul.

Chiar si atunci cand echipa mea a inceput sa utilizeze EMS, cantitatea de curent necesara pentru a contracta muschii cvadricepsului pe piciorul ranit a fost de doua pana la trei ori mai mare decat cea a piciorului sanatos.

Ca un instrument de diagnosticare, unitatea EMS a indicat, de asemenea, cand raspunsul inhibitor s-a disipat si volumele mai mari de exercitii obisnuite ar putea fi reintegrate cu succes in programul de antrenament al sportivului, fara a se rani din nou la genunchi.

Specialistul in recuperare, Bill Knowles, a adus dovezi cum ca ca toate leziunile periferice sunt, de asemenea, rani pe “creier”.

O leziune musculara dauneaza conexiunilor dintre minte si corp si, astfel, perturba creierul. EMS ajuta la reparatia acelor conexiuni si lucreaza prin inhibitiile create de mecanismele de protectie auto-impusionate de creier.

In cazul halterofilului olimpic, utilizarea EMS a fost esentiala pentru a trece peste obstacolele si inhibitiile implicate de acident pentru a asigura o antrnare maxima a acelui grup muscular pe piciorul ranit.

Odata ce au fost restabilite modelele de stimulare si muschiul cvadriceps a fost complet restaurat atat prin utilizarea EMS izolata, cat si prin formarea superioara a EMS, genunchiul nu a prezentat alte probleme sportivului.

0 Shares
You May Also Like