De ce nu functioneaza incarcarea wireless pe Note 20/20 Ultra?

0 Shares
0
0
0

Detineti un dispozitiv Samsung Galaxy Note 20 sau Note 20 Ultra, si ati constatat ca nu functioneaza incarcarea wireless?

Cu siguranta nu sunteti singurul utilizator care s-a confruntat cu aceasta problema, iar service-urile gsm au facut deja cunostinta cu astfel de telefoane si cu astfel de probleme. Inainte de a va duce telefonul intr-un service gsm, pentru ca specialistii in reparatii telefoane si inlocuire piese telefoane sa remedieze problema, iata cateva solutii care pot fi incercate.

  1. Verificati adaptorul de alimentare si cablul

Pentru a utiliza incarcatorul wireless, mai intai de toate este necesar sa il conectati la o sursa de alimentare (la o priza mai exact) utilizand un adaptor de alimentare si un cablu de incarcare. In cazul in care oricare dintre aceste accesorii sunt defecte, trebuie mentionat faptul ca, curentul nu va ajunge la placa de incarcare, ceea ce inseamna ca incarcarea fara fir nu va functiona.

Asigurati-va ca adaptorul de alimentare si cablul de incarcare pe care doriti sa le folositi pentru incarcarea telefonului, se afla intr-o stare perfecta de functionare. Incercati sa incarcati telefonul folosind cablul si vedeti daca functioneaza. Daca nu, incercati urmatoarea solutie.

  1. Verificati portul de incarcare si conectorul

Portul de incarcare va conecteaza adaptorul de alimentare la cablul care ub cele din urma se conecteaza la placa de incarcare wireless. Daca este rupt sau deteriorat, este posibil ca curentul sa nu ajunga la placa de incarcare. Pentru a va asigura ca nu este cazul, verificati daca exista murdarie sau chiar si praf in portul de incarcare.

De asemenea, verificati ambele capete ale cablului, pentru a va asigura ca nu sunt umede, murdare sau uzate. Daca par murdare, este indicat sa folositi o carpa uscata pentru a le sterge, dupa care este recomandat sa verificati din nou daca incarcarea are succes.

  1. Activati incarcarea fara fir

Daca nu exista nimic in neregula cu adaptorul de alimentare sau cablul dvs., iar incarcarea fara fir nu functioneaza in continuare, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati daca este activata incarcarea fara fir.

Functia de incarcare wireless este activata in mod implicit si in mod normal ar trebui sa ruleze automat odata ce ati plasat telefonul pe placa de incarcare fara fir.

Cu toate acestea, este posibil sa fi dezactivat accidental incarcarea fara fir si acesta poate fi motivul pentru care incarcarea fara fir nu functioneaza pentru dvs. Pentru a sti sigur ca incarcarea fara fir este activata, urmati urmatorii pasi:

  • Deschideti Setari.
  • Apasati pe Ingrijirea dispozitivului.
  • Apasati pe Baterie.
  • Atingeti Incarcare.
  • Comutati incarcarea rapida wireless la ON, in cazul in care nu este comutata pana acum.
  1. Scoateti carcasa, capacul sau dispozitivele de protectie din telefon

Este posibil ca incarcarea fara fir sa nu functioneze in cazul in care aveti telefonul pastrat intr-o husa. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca inainte de a va pune telefonul la incarcat folosind un incarcator fara fir, sa indepartati carcasa sau orice alt tip de husa smartphone.

Este posibil ca acesta sa fie cel mai simplu si cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va remedia aceasta problema de incarcare wireless.

  1. Folositi incarcator wireless compatibil

Incarcarea fara fir Samsung functioneaza cu incarcatoare care sunt originale. Daca utilizati incarcatoare fara fir terte, sansele sunt foarte mari ca acestea sa nu functioneze sau sa fie prea slabe pentru a va putea incarca telefonul. In aceste conditii, este foarte important sa va asigurati ca utilizati numai incarcatoare fara fir, care sunt aprobate de Samsung.

Iata asadar, care sunt cele mai simple solutii care pot fi incercate pentru remedierea acestei probleme privind incarcarea fara fir, inainte de a duce telefonul la service.

0 Shares
You May Also Like