De ce se cazeaza batranii la camine pentru varstnici?

0 Shares
0
0
0

In Romania exista foarte multi batranei care locuiesc singuri in locuintele pe care le detin, unii pentru ca pur si simplu nu au rude, altii pentru ca au copiii si nepotii stabiliti de multi ani in strainatate.

Cei care nu au pe nimeni, cu siguranta nu mai au nici o speranta ca ii va vizita cineva si ca exista persoane care se gandesc la binele lor. Exista insa si batrani care traiesc cu speranta ca intr-o buna zi, copiii sau nepotii lor din strainatate se vor intoarce acasa pentru a avea grija de ei.

Cea mai buna solutie pentru batranii care se afla in aceste doua situatii, este aceea de a se caza cat mai rapid in camine batrani private, pentru a scapa de singuratate si de tristete.

Chiar daca initial nu ii incanta pe multi batranei ideea de a se caza la camin, aceasta poate fi singura lor solutie pentru a se bucura de o batranete linistita si de o batranete lipsita de griji.

Alti batranei aleg sa se mute la camin fara a sta prea mult pe ganduri, chiar daca nu au o pensie atat de mare incat sa le permita acest lucru. Multi aleg sa isi vanda bunurile pentru a se putea caza la camin, pentru ca nu au nimic de pierdut, ci dimpotriva au doar de castigat.

Viata intr-un camin pentru batrani este una linistita, in care batraneii au posibilitatea de a socializa cu alte persoane de aceiasi varsta.

Multi sunt obisnuiti deja cu acest lucru, si is amintesc cu drag de timpul petrecut in pacruri alaturi de prietenii care au pierit odata cu trecerea timpului, sau care acum sunt plecati cine stie pe unde, pe la rude.

Batraneii care aleg sa se cazeze intr-un camin privat nu au de ce sa isi faca griji in privinta mancarii, din moment ce vor putea servi zi de zi cele trei mese principale, si anume micul dejun, pranzul si cina. Mai mult decat atat, acestia se vor putea delecta si cu doua gustari in fiecare zi.

Exista batrani care sunt atat de bolnavi incat trebuie sa urmeze tratamente speciale, si trebuie sa isi ia pastilele in fiecare zi.

Acestia acasa probabil ar fi uitat, sau nu ar fi respectat cu strictete tratamentul. In schimb, la camin nu se pune problema de asa ceva, pentru ca la ora la care trebuie sa isi ia medicamentele, batraneii isi primesc pastilutele.

Multi batranei care locuiesc in casele lor, nu au posibilitatea de a iesi afara sau de a se deplasa, insa la camin nu este vorba de asa ceva. Acestia sunt insotiti afara, sunt insotiti la toaleta si chiar si la baie, atunci cand trebuie sa faca dus.

Mai mult decat atat, toti cei care sunt cazati la camin au parte mereu de haine curate. Fiecare camin de batrani dispune de propria spalatorie si uscatorie de rufe, asa ca batraneii vor avea rufele spalate si uscate.

Deci, tinand cont de aceste aspecte este firesc ca batraneii sa isi doreasca sa se cazeze la camin.

0 Shares
You May Also Like