De ce se evalueaza capacitatea de a purta o arma?

0 Shares
0
0
0

Politistilor locali li se poate cere sa poarte o arma de foc. Pentru a fi admisa, aceasta cerere trebuie sa fie insotita de un certificat medical de mai putin de 3 luni si de dovada pregatirii in portul de arme pentru fiecare agent in cauza. Primariile pot solicita si o evaluare a aptitudinii de a purta o arma prin teste psihotehnice.

Chiar daca trecerea testului psihologic pentru politia municipala nu este obligatorie, aceasta este recomandata cu insistenta.

Evaluarea profilului psihologic al ofiterilor face posibila evaluarea capacitatii de a purta o arma, dar si de a asigura recrutarea, depistarea deficientelor si astfel asigurarea monitorizarii psihologice a politistilor. Aceasta evaluare poate fi utila si agentilor de supraveghere.

Serviciul de evaluare a aptitudinilor pentru arme

Obiectivul evaluarii abilitatilor de a purta o arma este prevenirea riscului de accident prin asigurarea faptului ca agentul are abilitatile medicale, fizice, psihologice si cognitive necesare pentru a ocupa functia de politist municipal echipat cu o arma de foc de categoria a IV-a cu efect letal.

Testul psihotehnic verifica daca acel candidat nu prezinta dificultati psihologice care i-ar putea altera capacitatile de discernamant, vigilenta, autocontrol si analiza.

Se intervine in trei etape pentru a intocmi o evaluare a abilitatilor psihologice si cognitive.

  • Teste de evaluare

Psihologii folosesc o combinatie unica de mai multe teste si instrumente pentru a evalua reactiile persoanei la stres, rationamentul si personalitatea acesteia.

  • Un interviu fata in fata

Se analizeaza managementul stresului, autocontrolul, abilitatile relationale, respectul pentru reguli si retinerea de a purta o arma.

  • Contact cu medicul de medicina muncii

In functie de rezultatele evaluarii, se poate contacta medicul de medicina muncii pentru a finaliza analiza sau pentru a scoate anumite puncte de atentie.

La finalul evaluarii psihologice si cognitive, psihologul nostru intocmeste un aviz psihologic port arma.

De ce sa sprijini purtarea de arme in securitatea privata?

Agentii de securitate privati, agentii responsabili cu transportul fondurilor, personalul ambasadei, agentii de protectie si agentii de supraveghere foarte expusi sunt toti astazi autorizati sa poarte o arma ca parte a atributiilor lor si in anumite conditii stricte. Inalt reglementata, autorizarea de a purta arme, in special pentru agentii de securitate privata, presupune pregatire in manuirea armelor.

Serviciul de evaluare a capacitatii de transport al armelor

Evaluarea cognitiva si psihologica a candidatilor pentru posturi care necesita arma de foc este esentiala pentru a asigura siguranta spatiului public, a angajatilor si a misiunilor implicate, de aceea se acorda o mare importanta studierii profilurilor viitorilor colaboratori prin aplicarea aceleasi metode ca si testele psihotehnice aplicate la politia municipala.

Psihologii, experti in detectarea punctelor slabe, intervieveaza fiecare candidat. Ei evalueaza autocontrolul, mecanismele de aparare, gradul de diplomatie, teama de a purta o arma.

De asemenea, acestia ii confrunta cu subiecte sensibile aplicate misiunii lor, precum violenta sau terorismul, pentru a detecta opinii extreme care ar putea interfera cu rationamentul lor in cazul unei situatii de criza.

Aceasta analiza, cuplata cu promovarea testelor de personalitate si de gestionare a stresului, sau chiar teste de atentie, intelegere si reactivitate, le permite psihologilor sa intocmeasca un profil complet pentru fiecare candidat.

0 Shares
You May Also Like