De ce se sparge parbrizul masinii?

0 Shares
0
0
0

Cu totii suntem constienti de faptul ca o masina reprezinta o necesitae pentru fiecare dintre noi, dat fiind faptul ca ne folosim de masina pentru a ne deplasa dintr-o locatie in alta.

Avand o masina la dispozitie, oamenii au confort. Cand detineti o masina, nu mai trebuie sa asteptati autobuzul sau tramvaiul in statie, nu mai trebuie sa mergeti pe jos de acasa si pana la statie, si nici sa sositi cu bagajele in mana de la cumparaturi.

Cand detineti o masina, pur si simplu va urcati si plecati unde aveti nevoie, mergeti cand doriti si veniti cand doriti, fara a mai depinde de alte lucruri precum transportul in comun, autobuze care intarzie, etc.

A avea insa o masina pe care va puteti baza in permanenta, inseamna ca trebuie sa aveti o masina intretinuta, astfel ca trebuie sa mergeti periodic in service pentru a efectua reviziile la timp.

De-asemenea, ideal ar fi sa pastrati masina in garaj, pentru ca grindina sau alte lucruri sa nu poata fisura sau crapa parbrizul, sau sa nu provoace alte pagube.

Parbrizul unei masini se poate sparge sau fisura mult mai repede decat credeti, insa puteti oricand sa accesati https://www.parbrizeacasa.ro, si sa va comandati un parbriz pentru a-l inlocui acasa personal; sau puteti merge cu masina intr-un service auto, pentru ca de aceasta operatiune sa se ocupe specialistii.

Pana atunci insa, vom discuta despre parbrize in urmatoarele randuri, si veti afla care sunt cele mai des intalnite motive datorita carora un parbriz se poate sparge, si apoi dvs. veti avea nevoie de un nou parbriz, de pe https://www.parbrizeacasa.ro.

Ei bine, sticla nu se rupe cu adevarat „fara niciun motiv”. Pot exista mai multe cauze pentru ca craparea, spargerea sau spargerea parbrizului. Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai comune.

Exista, desigur, mai multe motive evidente pentru o mica ciobire sau fisura in sticla, cum ar fi o pietricica zburata de sub roata masinii din fata sau alte resturi rutiere aruncate de pe vehiculul din fata ta pe autostrada.

In aceste cazuri, regula de bun-simt de a nu urma prea indeaproape, de a ramane in alerta si de a evita plimbarile in spatele camioanelor deschise poate preveni multe dintre aceste accidente de sticla.

Dar despre cauzele care nu sunt atat de evidente oare aveti cunostinte? Daca observati ca parbrizul dvs. a fost ciobit, fisurat sau rupt altfel, luati in considerare aceste posibile cauze. Dar mai importanta decat cauza este corectarea. Luati masuri pentru ca geamul sa fie reparat sau daca nu se poate repara, sa fie inlocuit cat mai curand posibil.

Posibile cauze ale parbrizului spart

Instalare slaba

Parbrizele instalate din fabrica indeplinesc de obicei un standard ridicat de siguranta si constructie, dar uneori parbrizul nu este instalat exact asa cum ar trebui. Daca sticla este instalata in mod necorespunzator, parbrizul poate fi liber, provocand vibratii, sau poate fi “stresat”, ceea ce poate provoca fisuri.

Schimbari de temperatura

Schimbarile severe de temperatura pot determina extinderea si micsorarea rapida a sticlei, mai ales atunci cand utilizati un decongelator sau chiar un incalzitor auto. De asemenea, sticla se incalzeste de obicei mai repede in jurul marginilor, astfel incat expansiunea si contractia se intampla la viteze diferite, ceea ce poate duce la fisuri.

Lumina soarelui

La fel ca temperaturile, lumina solara poate sa provoace de-asemenea aceleasi probleme. Caldura solara a metalului si a altor materiale din jurul sticlei poate face ca marginile de sticla sa se extinda mai repede decat mijlocul parbrizului, si sa produca fisuri. O modalitate de a evita acest lucru este sa va pastrati masina intr-un garaj sau la umbra, in cazul in care aveti aceasta posibilitate.

Schimbari de presiune

Nu vorbim de presiune barometrica, dar schimbarile subite ale presiunii de la trecerea de la temperaturi mici la mari (sau invers), rafale de vant sau chiar obiecte grele care se sprijina pe parbriz, pot provoca fisuri de stres.

Grindina

Cu totii am vazut rapoartele meteo ale furtunilor de grindina, cu bucati de grindina descrise drept „ de dimensiunile mingii de golf” sau „cu dimensiuni de mingi de baseball”. Grindina nu este altceva decat o minge de gheata care calatoreste cu viteza mare atunci cand loveste parbrizul, si are acelasi efect precum o piatra care zboara direct in parbriz.

Imperfectiuni din sticla

In cateva cazuri foarte, foarte limitate, geamul instalat in vehiculul dvs. ar putea fi defect. Este posibil sa nu puteti remedia aceasta problema pe cont propriu, dar puteti merge cu masina intr-un atelier, pentru ca specialistii sa vada despre ce este vorba, si daca pot remedia problema. Daca nu, cu sigurana solutia consta in comandarea unui parbriz de pe https://www.parbrizeacasa.ro, pentru inlocuirea celui imperfect.

Asadar, dupa cum se poate vedea, o masina este o necesitate pentru fiecare dintre noi, iar din acest motiv este indicat sa va preocupe intretinerea masinii. Pastrati masina in garaj cand nu va aflati in trafic, pentru a reduce sansel de crapare a parbrizului.

0 Shares
You May Also Like