De ce sunt importante aplicatiile mobile pentru companii?

0 Shares
0
0
0

In ultimul deceniu, aplicatiile mobile s-au pozitionat ca unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru companii, in special in domeniul comertului electronic. Si nu este un lucru neimportant, deoarece aplicatiile faciliteaza viata utilizatorilor, promoveaza interconectivitatea si imbunatatesc experienta in achizitionarea de produse si servicii.

Potrivit unui studiu realizat de compania Flurry Analytics, utilizatorul mediu petrece aproximativ 5 ore pe zi pe telefon si mai mult de jumatate din acest timp este petrecut pe aplicatii. In 2017, veniturile prin aplicatii au generat un total de 76 de miliarde de dolari.

Pe scurt, utilizarea aplicatiilor a schimbat dinamica pietei pentru totdeauna. Prin urmare, implementarea acestor sisteme in modelele de afaceri este un pilon fundamental pentru cresterea oricarui startup.

In continuare, vom aprofunda importanta aplicatiilor mobile pentru o afacere, in special pentru startup-uri, vom vorbi despre beneficiile dezvoltarii de aplicatii pentru marci, tendinte in sector si cateva modele de succes pentru a obtine profitabilitatea din aplicatia dvs.  Pentru a folosi aplicatiile ai nevoie de telefoane mobile care sa le accepte.

Importanta aplicatiilor astazi

Aplicatiile mobile sunt motivul pentru care utilizatorii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefon, deoarece simplifica o mare parte din procesele din viata de zi cu zi, cum ar fi cumparaturile, comunicatiile si divertismentul. Implementarea aplicatiilor mobile este o strategie puternica de a inova, de a imbunatati calatoria cumparatorului, de a mentine loialitatea si o buna pozitionare a marcii.

Iata cum alimenteaza aplicatiile mobile companiile:

Beneficiile aplicatiilor mobile

Profitabilitate

Startup-urile necesita o strategie solida de vanzari pentru a permite cresterea companiei si sustenabilitatea sa economica. In acest sens, importanta aplicatiilor in companii consta in versatilitatea lor de a genera venituri si de a optimiza achizitia. Cu o aplicatie mobila puteti obtine venituri prin publicitate, abonament regulat sau unic, servicii premium si descarcari.

De asemenea, utilizatorului i se pot oferi diferite metode digitale pentru a face achizitia rapid, sigur si usor. Acest lucru duce la revenirea clientilor si la un flux bun de vanzari.

O mai buna pozitionare

Pozitionarea este un factor fundamental atunci cand vine vorba de stimularea companiilor tinere. Aplicatiile permit sa lucreze prezenta startup-urilor cu doua tactici.

  • Ramane intotdeauna prezenta si accesibila pe telefonul utilizatorului, fara a fi nevoie sa fie fortat utilizatorul sa intre pe web sau pe servere terte
  • Utilizatorul poate obtine notorietate in alte colturi ale internetului cu un public larg, cum ar fi magazinele Google Play si ITunes.

Inovatie si stiri

Toate companiile de succes au un lucru in comun: sunt orientate catre inovarea tehnologica si merg mana in mana cu tendintele pietei. Intr-o lume in care utilizatorul cere imediatitate, simplificare si hiperconectivitate, aplicatiile au capacitatea de a satisface nevoile clientului actual pe orice piata de nisa.

In mod similar, acestea sunt programe atat de versatile care permit companiilor sa dezvolte modalitati disruptive de a-si prezenta serviciile publicului. Cu aceasta, modelele scalabile de startup-uri isi pot mentine valabilitatea in timp.

Personalizare

Importanta aplicatiilor in alte aspecte ale experientei utilizatorului a fost deja mentionata, dar personalizarea este o caracteristica semnificativa. Aplicatiile dau consumatorului impresia ca serviciul este personalizat, ceea ce promoveaza identificarea cu brandul.

In acest fel, companiile ofera servicii mai umanizate si pot lua utilizatorul de mana pe tot parcursul procesului de achizitie. In acest fel, este facilitata tranzactia sau explorarea produsului intr-un limbaj apropiat si cu actiuni imediate.

0 Shares
You May Also Like