Descopera cauzele frecvente ale caderii parului si avantajele transplantului de par

0 Shares
0
0
0

Pentru multi oameni, parul gros si cu aspect sanatos este un factor determinant al unui aspect atractiv si al increderii de sine. Totusi, nu toata lumea se poate lauda cu o baza genetica si o coafura impecabil de frumoasa. In plus, exista situatii in care, din cauza bolii sau ca urmare a unui accident, oamenii incep sa isi piarda parul excesiv. 

In majoritatea cazurilor, alopecia este o problema a barbatilor, dar tot mai multa atentie este acordata acestei probleme si in cazul sexului feminin. 

Cu toate acestea, indiferent de aparitia sa, alopecia poate duce la scaderea stimei de sine, retragere sociala, complexe si chiar depresie. Din fericire, exista multe modalitati de a scapa de problema caderii excesive a parului. 

In cazurile in care boala nu permite parului sa creasca din nou in mod natural, exista intotdeauna posibilitatea unui implant de par, iar metodele utilizate astazi sunt extrem de eficiente si ofera efecte naturale. Afla ce provoaca caderea parului si care sunt avantajele transplantului

Cauzele caderii parului

Exista multe motive pentru care parul devine subtire si cade excesiv. Multe femei au o boala, dar se intampla, de asemenea, ca propriile obiceiuri fac ca starea parului sa se deterioreze semnificativ. Pentru a determina cauzele, trebuie sa apelezi la un specialist, deoarece tratamentul va fi complet diferit in fiecare caz. Cele mai populare cauze ale alopeciei includ:

 • Selectarea incorecta a produselor de spalat sau de ingrijire – produsele cosmetice selectate necorespunzator pot duce la deteriorarea parului si perturbarea starii acestuia
 • Ingrijirea incorecta a parului – vopsirea frecventa, permanentul, indreptarea si ondularea – coafarea excesiva a parului poate duce la deteriorarea semnificativa a structurii sale si, in cazuri extreme, chiar la caderea parului.
 • Dieta slaba – urmarea unei diete stricte, sarace in calorii sau limitarea nutrientilor, poate duce la distrugerea organismului; unul dintre efecte poate fi pierderea excesiva a parului.
 • Medicamente – alopecia poate fi foarte des rezultatul administrarii anumitor medicamente. Adesea acestea sunt medicamente pentru boli tiroidiene si contraceptie hormonala.
 • Stresul – stresul prelungit si extrem de puternic contribuie la constrictia vaselor de sange, care la randul lor poate provoca caderea excesiva a parului.
 • Boli, precum Alopecia androgenetica, foliculita, dermatita seboreica, micoza, anemie, glanda tiroida hiperactiva.

Avantajele transplantului de par

Candva , transplantul de par era o procedura de medicina estetica pe care un mic grup de oameni si-o putea permite. Transplanturile au fost foarte scumpe, in plus, numarul lor a fost limitat si, prin urmare, nu a fost adaptat la majoritatea cazurilor.

Din fericire, tehnologia este acum la un nivel mult mai ridicat, inclusiv cel utilizat in medicina estetica, datorita caruia metodele de transplant sunt mai numeroase si mai accesibile pentru majoritatea persoanelor care au o problema cu alopecia.

Avantajele neindoielnice ale tratamentului cu metoda de transplant de par includ:

 • Fara urme inestetice si vizibile ale procedurii – majoritatea metodelor utilizate in prezent garanteaza ca nu vor mai ramane cicatrici vizibile dupa procedura; datorita acestui fapt, te poti bucura de o coafura noua, fara a te ingrijora de urmele inestetice;
 • Invazivitate scazuta a procedurii – majoritatea metodelor de transplant utilizate de par nu necesita un bisturiu; dupa procedura efectuata, nu este nevoie sa stai in clinica.
 • Procedura nedureroasa – anestezia generala nu este utilizata in timpul procedurii de transplant de par, totusi, pentru a asigura un confort maxim pacientului, se ofera anestezie locala;
 • Efectele sunt vizibile in curand – desi depind in mare masura de starea corpului si de ingrijirea adecvata a scalpului dupa transplant, in majoritatea cazurilor efectele tratamentului pot fi observate pana la sase luni dupa transplant;
 • Satisfactia pacientului – cel mai important avantaj al unui transplant este, mai presus de toate, satisfactia pacientului dupa ce a vazut rezultatele.
0 Shares
You May Also Like