Din ce materiale poti alege lenjeria pentru pat?

0 Shares
0
0
0

In momentul I care te afli in cautarea unor lenjerii pat, trebuie sa tii cont de anumite detalii importante, cum ar fi modelul din care sunt confectionate acestea, tesatura lenjeriilor dar si culoarea sau culorile acestora.

Tocmai de aceea, acest articol iti va fi extrem de util pentru a putea afla cat mai multe detalii despre modul in care trebuiesc alese aceste lenjerii pentru pat.

In primul rand, va trebui sa tii cont de materialul din care acestea sunt realizate, iar materialele pot avea mai multe preturi.

Bumbacul este un material foarte des folosit in confectionarea lenjeriilor pentru pat, iar acesta este un material moale si respirabil, este rezistent in timp si cel mai important, este si simplu si usor de intretinut.

Bumbacul este acel material care se poate cultiva in toata lumea, insa cel mai cunoscut tip de bumbac, este acela cu fibre scurte, un material pufost in momentul in care este luat din planta.

Acest material este unul ideal si in ceea ce priveste confectionarea articolelor de vestimentatie, iar daca stam sa ne referim la lenjeria pentru pat, modul in care simti lenjeria pe piele, difera de la o lenjerie la alta, in functie de cat de fin este bumbacul, dar si de metoda de fabricare a lenjeriei.

Bumbacul egiptean este recunoscut in toata lumea datorita faptului ca este foarte scump, si este cunoscut deasemenea sub denumirea de bumbac de lux, si se cultiva in valea raului Nil. Acest tip de bumbac are fibre lungi si foarte lungi, sunt foarte moi, puternice si cu putine scame, ceea ce il face sa fie ideal pentru a confectiona lenjeria de pat.

Pima Cotton este un alt material de calitate superioara din care se pot confectiona lenjeriile pentru pat, si este un material ce are proprietati similar cu bumbacul egiptean, avand fire lungi, si fiind la fel de moale, de puternic si de rezistent, insa are un simt luxos neted si moale.

Acest material se cultiva in Statele Unite ale Americii, in Peru si in Australia, si este foarte des utilizat pentru astfel de confectii.

Amestecul de bumbac este iarasi un material folosit in confectionarea lenjeriei pentru pat, iar acest amestec face referire la amestecul de bumbac si poliester, sau bumbac si matase artificiala.

Aceasta categorie de lenjerii pentru pat este destul de apreciata de catre oameni, pentru ca sunt accesibile ca si pret, si ce conteaza foarte mult, este si faptul ca sunt simplu de ingrijit.

Bambusul este un material destul de des si el utilizat pentru confectionarea lenjeriilor pentru pat, datorita faptului ca acesta are fibre moi, matasoase si eco.

Bambusul este un material moale, usor si bland pe piele, si are o rezistenta mare in timp, asa ca este logic ca acest material sa fie folosit in confectionarea lenjeriei pentru pat. Pentru ca materialul sa fie mai rezistent, se recomanda sa fie spalat cu apar rece.

Matasea este iarasi un material foarte des utilizat in confectionarea lenjeriei pentru pat, si este un material de lux, care este respirabil si foarte rezistent in timp.

Lenjeria pentru pat realizata din matase naturala, vine la un raport calitate – pret foarte bun.

0 Shares
You May Also Like