Efectele nebanuite ale pietrelor pretioase asupra organismului

0 Shares
0
0
0

Dincolo de frumusetea lor, pietrele pretioase sau semipretioase pot avea si efecte nebanuite asupra organismului uman. Desi nu a fost dovedit inca stiintific, este clar ca o piatra pretioasa iti poate schimba starea de spirit.

Mai mult, unele au semnificatii aparte, astfel incat cei ce le poarta parca se confunda cu bijuteriile argint unicat si pietrele pretioase care le compun. Cum alegem insa piatra pretioasa care ni se potriveste si ce trebuie sa stim atunci cand dorim ca aceasta sa ne reflecte propria personalitate?

Primul sfat care ne-ar putea veni in minte este sa ne urmam propriile sentimente. Poate ca este prea simplu, insa nu toate pietrele bijuteriilor au acelasi efect asupra celui care le poarta. Unii au firi mai optimiste, altii sunt mai visatori, in vreme ce alte persoane sunt mai pragmatice si mai ganditoare, astfel ca alegerea pietrei pretioase nu poate fi una si aceasi pentru toate aceste stari de spirit.

Daca e sa ne referim la cristale, aici putem spune ca ele emana un anumit tip de energie, care tine uneori atat de vechimea pietrei, putand schimba insa si starea de spirit a celui care le poarta. Astfel, un cristal cu fete neregulate si neuniforme va radia energie in toate directiile.

Spre deosebire, pietrele cu forma sferica au un efect mult mai directionat. La fel, pietrele cu fete slefuite atent, taiate intr-o anumita forma regulata, sunt mai puternice decat celelalte, degajand energia mult mai calm si armonios decat cele neregulate.

Calitatea pietrei pentru bratari argint sau aur este un alt amanunt de care ar trebui sa tineti cont. Astfel, cu cat un cristal va arata mai aproape de imaginea pe care v-ati format-o despre el, cu atat va va inspira o stare de bine mai profunda.

Prin urmare, un cristal de o claritate mare va parea mai stralucitor decat unul colorat in nuante fade, fiind mai puternic din punct de vedere energetic decat cele fade. Din nou insa, sfatul nostru este sa va urmati simtamintele. O piatra care va avea un aspect mediocru s-ar putea sa nu fie ceea ce va doriti cu adevarat.

Uitati-va, mai apoi, la marimea pietrei. Unii apropiati v-ar putea spune ca o piatra pretioasa este cu atat mai puternica si mai valoroasa cu cat este mai mare.

Daca e sa vorbim despre energia degajata, atunci putem spune ca o piatra mai mica o va raspandi pe o raza mai mica, in vreme ce una de dimensiuni mai mari va radia energie in toata incaperea. Prin urmare, putem spune ca masa pietrei pretioase este direct proportionala cu energia degajata.

Alte personae spun ca, din experienta proprie, un cristal cu o energie mai blanda, mai armonioasa, are un efect asupra organismului mai benefic decat o explozie energetica.

Cat priveste culoarea, aceasta este extrem de importanta. Dincolo de aceasta insa, ar trebui sa analizati mai degraba claritatea pietrei alese. Cu cat aceasta are un aspect mai transparent si mai clar, cu atat este mai pretioasa.

0 Shares
You May Also Like