Ești o persoană friguroasă? Iată câteva tips and tricks pentru casa ta, care vor ține frigul departe

0 Shares
0
0
0

Locuința este spațiul în care petrecem o bună parte din timp și este locul unde ne dorim să ne simțim nemaipomenit, motiv pentru care este important să alegi variante inteligente pentru aceasta, astfel încât în timpul sezonului rece să ai casa încălzită fără prea mare efort și să nu fie nevoie să te tot afunzi în pături și bluze groase. Așa că, dacă ești o persoană care suferă iarna din cauza frigului și își dorește să își optimizeze casa pentru a se putea simți cât mai confortabil în timpul acestui sezon, citește în continuare acest articol și vezi cu ce propuneri vine pentru tine.

 

3 sfaturi pentru o casă încălzită fără prea mult efort și stres

  • Încălzirea în pardoseală

Acest sistem de încălzire este unul modern la care apelează tot mai multe persoane, transformându-se dintr-un moft, într-o utilitate. Astfel, vei putea să te dai dimineața jos din pat și să nu simți că îți îngheață picioarele și vei putea renunța la toate șosetele foarte groase, chiar dacă sunt drăgălașe și cozy. Un alt avantaj al încălzirii în pardoseală este posibilitatea diminuării numărului de covoare. Dacă ești o persoană căreia nu îi place să adauge covoare în casa ei sau care preferă să folosească câte un covor mic pe ici pe colo, încălzirea în pardoseală îți va permite acest lucru.

Bineînțeles, dacă îți dorești să instalezi un astfel de sistem de încălzire în locuința ta ai nevoie de parchet triplustratificat pentru încălzire în pardoseală, iar la valprestparchet.ro găsești un astfel de produs ușor de instalat, cu un design modern și caracterizat de calitate.

  • Izolarea geamurilor și ușilor

În cazul unor geamuri și uși care nu sunt izolate corespunzător, se pierd câteva procente semnificative din căldură, iar o izolare corectă scade și costurile. Este important să investești în izolația termică a locuinței tale, însă în ceea ce privește geamurile și ușile, există câteva variante care nu implică mult efort sau cheltuieli ridicate. Pentru uși și ferestre sunt disponibile protecții anti-curent care pot fi instalate rapid, de oricine. De asemenea, banda de etanșare este utilă atât pentru izolarea ușilor, cât și a geamurilor, fiind foarte accesibilă. Acestea sunt câteva opțiuni care ajută la diminuarea pierderilor de căldură care se produc din cauza faptului că ușile și ferestrele nu sunt bine izolate, însă opțiuni mai există, fiind important să alegi cu atenție ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

  • Lumânări

Lumânările sunt la îndemâna oricui, fiind ușor de adăugat în locuința ta. Acestea se găsesc în diferite dimensiuni, ambalaje, la diferite prețuri, unele fiind chiar parfumate. Astfel, varietate există, având de unde să alegi. Pe lângă căldura pe care acestea o emană, dau o atmosferă cozy, perfectă pentru serile geroase de iarnă, fiind, astfel, nemaipomenit să aprinzi o lumânare în timp ce citești sau în timp ce te uiți la un film. Un alt bonus este adus de lumânările parfumate, care îți vor inunda locuința de un miros plăcut, important pentru a te simți confortabil.

 

Așadar, există diferite trucuri prin care poți să sporești căldura în casa ta, bucurându-te de confortul termic dorit, dar este important să ai o bază corectă, mai exact, o bună izolație termică a locuinței și un sistem de încălzire eficient.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like