Excursie de vis in Italia

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care cauti o destinatie de vacanta pentru anul acesta, cu siguranta ar trebui sa te gandesti foarte serios sa iti petreci concediul in Italia.

Italia nu este foarte departe de Romania, si cu siguranta are foarte multe locuri frumoase pe care le poti vizita, astfel incat sa ajungi apoi la concluzia ca ai avut parte de un concediu de vis.

De exemplu, in Italia vei putea sa vizitezi Basilica di San Marco, aceasta fiind una dintre cele mai mari biserici din Venetia. Biserica este caracterizata de arhitectura bizantina, si a fost construita in semn de admiratie pentru personajul biblic Marcu.

Tot in Venetia vei putea sa te plimbi cu gondola sau sa vizitezi printre altele Palatul Ducal sau Podul Rialto.

Ei bine, Italia are o multime de alte locuri frumoase si interesante de vizitat, asa ca ai putea sa te gandesti de exemplu la capitala Roma. Aici vei putea vedea Colosseumul care este un monument turistic al Romei.

Acest monument turistic al capitalei Italiei este vizitat anual de milioane de turisti veniti din toate colutrile lumii. El reprezinta fara doar si poate cea mai impresionanta cladire – ruina ramasa de pe vremea Imperiului Roman.

Coasta Amalfi care se regaseste in zona de sud a Italiei poate reprezenta o alta destinatie de vacanta foarte frumoasa pentru tine. Aceasta reprezinta fara doar si poate una dintre cele mai mununate portiuni de pe tarmul Marii Tireniene. Coasta Amafli impresioneaza prin peisajele sale naturale care sunt spectaculoase, dar si prin localitatile sale pline de istorie.

Toscana este un alt loc in care cu siguranta ai putea merge in vacanta, si cu greu te vei mai intoarce acasa atunci cand vei vedea minunatele asezari medievale din piatra, care se aseamana foarte mult cu niste fortarete mici improvizate. Florenta este un oras toscan minunat pe care ai putea sa il vizitezi in Italia, mai ales daca esti si o persoana pasionata de arta.

In schimb, in conditiile in care esti o persoana care prefera muntele, atunci poti alege sa optezi pentru excursii Dolomiti, iar astfel vei ajunge la concluzia ca Muntii Dolomiti sunt cei mai frumosi munti pe care ai avut pana acum ocazia sa ii vezi.

Acesti munti cu care se mandresc italienii sunt renumiti in toata luumea datorita traseelor Via Ferrata, adica a traseelor drum de fier. Aceste trasee montane sunt trasee cu scari, trepte si cabluri fixate in stanca, pentru a te ajuta sa te catari mai usor, dar si pentru a e asigura.

Odata ce vei ajunge in acesti munti, vei putea urma diferite trasee pentru a vedea muntii, si cu siguranta orice traseu vei alege, vei ramane surprins intr-un mod placut de peisajul vazut.

Asadar, atunci cand iti doresti sa vizitezi o tara straina, cu siguranta te poti gandi sa optezi pentru Italia. Aceasta tara este si destul de aproape fata de Romania, dar este si o tara care are foarte multe obiective turistice de vizitat, asa ca ar fi pacat ca daca timpul si bugetul iti permit, sa nu vizitezi aceasta tara.

0 Shares
You May Also Like