Factorii de sezon care afecteaza industria restaurantelor

0 Shares
0
0
0

Afacerile din industria restaurantelor pot fluctua. Numarul clientilor poate creste, ramane constant sau chiar poate avea o scufundare bazata pe orice numar de factori.

Schimbarile de sezon pot avea, in special, un impact asupra afacerilor din industria restaurantelor, ceea ce obliga multi proprietari de restaurante sa-si creasca sau sa-si stimuleze campaniile de marketing, sa reduca stocurile sau sa ajusteze nivelul personalului.

Vacante de sezon si restaurante

Sarbatorile pot fi fie un castig, fie o situatie de pierdere pentru restaurante, in functie de ce tip de mese oferiti. Multe institutii de lux remarca o scadere a afacerii in timpul unei vacante sezoniere sau a unui eveniment major, pana la 60%.

Unii clienti sunt mai putin susceptibili sa manance afara, deoarece petrec timp cu familia, pregatind mese acasa sau chiar cheltuiesc bani pentru calatorii sau cadouri.

Cu toate acestea, unele unitati observa un impuls in vanzari, deoarece intreprinderile arunca petreceri anuale mari de vacanta, iar unii dintre meseni aleg sa scoata familia pentru o sarbatoare speciala de sarbatori.

Restaurantele de tip fast-food sau casual pot de asemenea prospera, deoarece patronii au mai multe sanse de a lua o masa rapida intre cumparaturi si alte preparate de sarbatori.

Vara – cea mai profitabila perioada a anului

Industria restaurantelor tinde sa prospere in timpul verii sau in lunile calduroase atunci cand oamenii iau cu asalt fiecare terasa Militari. Acest lucru se datoreaza in parte cresterii turismului in multe orase, iar temperaturile mai calde incurajeaza de obicei localnicii si vizitatorii sa se aventureze in aer liber.

Deoarece industria hoteliera observa, de asemenea, o crestere a afacerilor in sezonul turistic, restaurantele situate in interiorul sau in jurul hotelurilor ocupate ar putea observa o crestere a activitatii.

Mai mult, unele restaurante organizeaza evenimente in lunile de vara, cum ar fi muzica in aer liber si alte divertisment distractiv, care este probabil sa atraga clientii si sa creasca vanzarile.

Declin pe timp de iarna

Lunile de iarna pot avea un impact negativ asupra capacitatii unui restaurant de a prospera. In lunile reci de iarna, clientii s-ar putea simti mai putin constransi sa calatoreasca la restaurante pentru o masa – mai ales daca se ocupa de zapada, gheata sau temperaturi de inghet.

Mai putini clienti declanseaza restaurante pe jumatate goale si o scadere a vanzarilor de produse alimentare. In schimb, un restaurant care ofera livrare rapida poate experimenta un flux constant de afaceri, deoarece clientii sunt capabili sa comande prin telefon sau online si au mese livrate la casele lor.

Exista insa si clienti care chiar si pe perioada iernii aleg sa manance intr-un restaurant Militari, mai ales atunci cand au pofta de diferite mancaruri speciale precum bruschette cu rosii si branza de burduf, sau somon afumat cu ou de prepelita, printre altele.

Modificari de sezon legate de conditiile meteorologice

Nu toate schimbarile sezoniere sunt legate de vreme. De exemplu, orasele sau orasele situate in jurul unui colegiu sau aproape de o universitate sunt pline de afaceri care se ocupa de populatia studentilor si familiile lor.

Este probabil ca restaurantele sa inregistreze cresteri semnificative ale vanzarilor in jurul zilelor de mutare si absolvirilor de sfarsit de an.

Pe parcursul anului scolar, vanzarile in unitatile cu costuri reduse ar trebui sa ramana constante, dar apoi pe timpul sezonului de vara veniturile vor scadea dramatic in conditiile in care studentii vor fi plecati in vacanta.

Un alt tip de schimbare ciclica este starea fluctuanta a economiei. Cand economia merge bine, oamenii se simt un pic mai liberi pentru a-si cheltui veniturile discretionare pentru a lua masa.

Pe de alta parte, atunci cand economia a inregistrat o scadere, restaurantele au de asemenea o scadere a vanzarilor, deoarece mai multe persoane aleg sa manance acasa.

Combaterea schimbarilor sezoniere

Unii proprietari de restaurante anticipeaza o scadere a vanzarilor in lunile de iarna si isi epuizeaza eforturile de marketing in sezonul aglomerat pentru a compensa.

Cu toate acestea, proprietarii pot lua masuri pentru cresterea afacerilor si vanzarilor restaurantelor in timpul sezonului lent. Campaniile de marketing sunt un mijloc eficient de limitare a scaderilor sezoniere.

Daca o afacere de restaurante tinde sa scada in timpul iernii sau in vacantele majore, proprietarii de restaurante pot oferi oferte speciale in aceste perioade, care pot atrage clientii.

De exemplu, proprietarii de restaurante pot oferi oferte, cum ar fi o pizza gratis la trei pizza comandate, 25 la suta reducere la bauturile dintr-o anumita gama, aperitiv gratuit sau un desert gratuit.

In timp ce compania ar putea pierde bani prin oferirea de articole gratuite, cupoanele atrag un numar destul de mare de clienti si, in final, ajuta la cresterea liniei de jos. Deci, acesta poate fi un avantaj.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, exista un numar importanti de factori care pot influenta fie pozitiv, fie negativ, functionarea unui restaurant sau a unei terase Militari.

0 Shares
You May Also Like