Fii mai aproape de traditia culinara a sarbatorilor de iarna

0 Shares
0
0
0

Foarte putini oameni stiu, insa nu doar tara noastra se mandreste cu o varietate de produse traditionale  (fie ele alimentare sau nealimentare). La nivel mondial, conform ziarului Gandul.info, sunt garantate peste 1400 de produse traditionale.

Dintre acestea un numar incredibil de 1404 sunt detinute de UE. Chiar daca  majoritatea acestora provin din tari ca Franta, Spania sau Italia, Romania are o varietate de astfel de produse traditionale, care ne fac sa fim mandri de nationalitatea noastra, de cultura, istoricul si retetele transmise din generatie in generatie. Afla preparate traditionale romanesti in Cluj Napoca, la Selgros.

In special acum, in perioada sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, gandul ne zboara la retetele cu care am crescut noi, parintii si bunicii nostri. La tara, traditia a fost pastrata vie, nealterata – acolo a fost locul in  care ea a intalnit atat un mediu potrivit, un spatiu adecvat, cat si oameni care nu au vrut sa compromita retetele de demult, transmise din generatie in generatie.

La sat, mentalitatea de a pastra aceleasi tehnici ca de demult, de a folosi exact cat trebuie, din fiecare ingredient este unul din secrete.

Produse in respectiva regiune, din materii prime furnizate de holdele, livezile, campiile si animalele autohtone, crescute natural,  aceste produse poarta deseori o aroma a simplitatii, a modestiei. Alteori, in mana unor adevarati artizani, ele dobandesc un aspect aparte, o estetica rustica, a  caror valori nu vor fi afectate de trecerea timpului.

Precum pe mesele unui bun gospodar, pe rafturile unei camari doldora, de demult, ne putem imagina frumusetea, aroma si gustul produselor variate – de la branzeturi de vaca, oaie sau capra,  la carne afumata, fiarta sau preparata (de porc, vita, oaie sau peste), la produse din  aluat bine dospit, la fructe preparate si ambalate in diverse feluri, la muraturi, zacusca, produse  apicole.

Alege sa simti cu adevarat ca esti roman, cu prilejul acestor sarbatori de iarna; pregateste-ti camara, masa si surprinde-ti musafirii cu produse si preparate traditionale romanesti, disponibile la Selgros.ro!  Bucura-te de bucataria romaneasca, alaturi de toti ce dragi tie!

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,
400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

0 Shares
You May Also Like