Firma de rent a car iti poate bloca cardul de debit

0 Shares
0
0
0

Ti s-a intamplat vreodata sa ai cardul blocat, imediat dupa ce ai inchiriat o camera la hotel sau o masina de la o companie rent a car? Vrei sa inchiriezi un automobil de calitate? Novum Timisoara este cea mai buna alegere.
Este foarte posibil ca acel hotel sau compania respectiva sa fi pus un block (blocaj) pe cardul tau de debit, pentru perioada estimata de plata.

Comerciantii folosesc acest tip de blocaje pentru a se asigura ca ai suficiente fonduri pe card, in asa fel incat sa poti onora la final plata. Daca te apropii de limita de credit pe card sau mai ai doar foarte putin credit in contul din banca aferent, in momentul cand este impus un block de acest gen, cardul tau nu va mai putea fi folosit pentru alte cumparaturi.

Pentru a evita orice fel de surprize neplacute atunci cand doresti sa platesti cu cardul, intreaba emitentul cardului (banca) dar si comerciantul pentru care vrei sa efectuezi plata, care sunt politicile lor de blocking.

Ce inseamna blocking? Cum poate fi acesta evitat?

Daca iti folosesti un card de credit sau unul de debit pentru a face check-in-ul la un hotel sau pentru a inchiria un automobil, compania respectiva (hotelul sau firma) va contacta cu siguranta emitentul cardului tau, pentru estimarea platii. Acest lucru, va duce la deducerea sumei totale, din contul bancar aferent cardului.

De exemplu, sa presupunem ca iti folosesti cardul atunci cand faci check-in la un hotel (cu 100 de dolari pe noapte/camera), pentru o perioada de 5 nopti. Hotelul va initia / emite un hold/block pentru suma de 500 de dolari + cateva taxe aferente mai mici (de ordinul a cateva zeci de dolari).

Cum poti evita acest blocaj?
–    Intreaba despre politica de blocking (atat emitentul cardului cat si compania de rent a car sau hotelul respectiv, etc.). Intreaba daca respectiva firma are in politica emiterea unui block pe carduri, sumele maxime care pot fi blocate, cum se determina aceste sume (in functie de ce factori) si cat timp va dura block-ul.

–    Incearca sa platesti diferite servicii, cu acelasi card. Ti-am sugera sa incerci sa platesti toate serviciile, folosind acelasi card (pe care l-ai folosit la inceputul tranzactiei), fie ca vorbim de hotel, despre compania de rent a car sau despre un restaurant.

Daca vei plati cu un card diferit sau cash, aminteste-i persoanei de la birou/ghiseu ca folosesti o forma diferita de plata si cere-le sa-ti deblocheze cardul.

–    Ia legatura cu emitentul cardului tau (banca). Fie ca esti deja proprietarul unui card de credit sau de debit, intreaba banca despre urmatoarele aspecte: permit politicile de blocking?

Cat timp dureaza blocajul impus pe un anume card? Ce tipuri de afaceri/servicii pot initializa blocarea? Daca aflii ca poti fi supus unui card blocking, cel mai bine ar fi sa te orientezi catre acele carduri bancare ce nu permit sume foarte mari (sume blocate) sau care sunt deblocate in cel mai scurt timp de catre emitent.

0 Shares
You May Also Like