Fructele de aronia, izvor de sanatate

0 Shares
0
0
0

Nu mai este un secret pentru nimeni ca fructele reprezinta un adevarat izvor al vietii, atunci cand sunt consumate in stare proaspata. Cu conditia sa fie bine spalate, acestea pot suplini cu succes alte alimente, cele mai multe fiind bogate in zaharuri, fibre si nutrienti pentru o dieta sanatoasa.

Bineinteles, aceasta in cazul in care consumatorul nu sufera de diabet sau vreo alta afectiune, care sa ii limiteze consumul de fructe pentru organism. In rest, fructele s-au dovedit extrem de benefice pentru sanatate, sub toate formele lor.

Ceea ce este mai putin explicabil este actiunea benefica pe care o au sucurile de fructe asupra anumitor afectiuni ale corpului, in special asupra aparatului digestiv. Spre deosebire de fructe, sucul acestora este mult mai rapid asimilat de organism, fiind condus exact la vasele si organele care au mai mare nevoie de el.

Fructele, in schimb, necesita o durata mai mare de digestie, ceea ce face ca fi absorbtia nutrienilor din acestea sa fie facuta mai greu.

Unul dintre sucurile care se bucura de cea mai mare cautare in ultimul timp este sucul de aronia. Consumat in stare proaspata, s-a descoperit ca acesta poate face adevarate minuni pentru organism.

Continutul sau bogat in antioxidanti si tanin are un efect benefic pentru vasele de sange, conducand astfel la o mai buna functionare a aparatului circulator. Unde gasim insa suc de aronia in stare proaspata?

Daca nu, cat de siguri putem fi in privinta sucurilor de aronia ambalate? Iata doar cateva intrebari simple la care vom incerca sa raspundem in cele ce urmeaza.

Inainte de toate, sucul proaspat de aronia se poate obtine la un storcator de fructe obisnuit. Fructele mici de aronia, de culoare violet inchis, trebuie spalate doar inainte, dupa care introduse in blender sau in storcatorul de fructe. Avand in vedere culoarea, fructele de aronia au mai fost numite si coacaze americane.

In realitate insa, acestea sunt mai bogate in vitamina C si antioxidanti chiar si decat coacazele, coarnele sau macesele de pe la noi. Acest lucru se intampla in cazul in care sunteti detinatorul unei plantatii artizanale de suc de aronia.

Daca sunteti insa cultivator de aronia la scara mare, trebuie sa aflati ca valorificarea sucului natural si a dulceturilor din aceste fructe este una foarte profitabila. Spre exemplu, pe piata exista acum suc natral de aronia in ambalaje de tip PET, aseptice si fara niciun risc de contaminare.

Acesta este si motivul pentru care sucul de aronia se comporta excelent odata ce este ambalat in aceste recipiente. Iar pentru ca cahizitia sa fie cat mai eficienta, sucul de aronia este livrat astazi in cutii de carton de unul, doi sau chiar trei litri.

Specialistii sustin ca un PET de 3 litri iti ajunge pentru o cura cu suc de aronia timp de 12 zile. Ramane sa vedeti chiar voi daca aceste teorii sunt adevarate sau nu.

0 Shares
You May Also Like