Ghidul complet pentru automatizarea piscinelor

0 Shares
0
0
0

Automatizarea piscinelor nu este doar pentru cei experimentati. Chiar daca iti scrii listele de cumparaturi pe hartie si simti ca doua telecomenzi TV sunt una prea multe, te poti bucura in continuare de avantajele automatizarii piscinei si spa-ului. Nu ar fi placut sa iti operezi piscina doar printr-un buton, chiar daca esti la o mie de mile distanta? Poti.

Pe de alta parte, daca va gestionati intreaga viata prin intermediul smartphone-ului si va bucurati sa folositi noile tehnologii pentru a face viata mai convenabila, automatizarea piscinei este o extensie naturala a casei dvs. inteligente. Puteti controla, programa si gestiona totul, de la reglarea vitezei pompei, pana la pornirea spa-ului, in timp ce va deplasati, totul datorita procesului de automatizare piscine.

Fie ca doriti doar ca pompa si incalzitorul sa functioneze intr-un program, sau spuneti-i Amazon Alexa pentru a va pregati spa-ul pentru a ajunge acasa de la serviciu, veti avea puterea la indemana. Nu este nevoie decat de Wi-Fi, un sistem de automatizare bun si cateva ore de configurare, iar controlul dvs. inteligent asupra piscinei va fi gata sa va asculte fiecare comanda.

Cum functioneaza automatizarea piscinei?

Evident, nu veti putea controla piscina (sau orice altceva) decat daca cablurile care alimenteaza aceste sisteme sunt conectate la un control sau comutator. Modul in care functioneaza aceste sisteme poate fi confuz daca nu esti electrician, dar este de fapt destul de simplu.

Sa incepem cu inceputul. Pentru a adauga o automatizare inteligenta a piscinei, va trebui sa va asigurati ca aveti o conexiune de internet fiabila, de preferinta cu viteze de incarcare si descarcare de cel putin 3 Mbps disponibile, oriunde se afla pad-ul dvs. pool. Este usor sa verificati puterea conexiunii dvs. de internet cu testerele de viteza online.

Ultima generatie de sisteme inteligente de control se conecteaza wireless la reteaua de domiciliu sau, daca doriti, printr-o conexiune internet cu fir. Inima sistemului de automatizare a bazinului dvs. va fi un hub de control care este conectat la pompa, incalzitorul si releele inteligente, care controleaza dispozitive suplimentare, cum ar fi lumini sau pompe de rapel. O placa de control cu ​​ecran tactil inseamna ca puteti opera intotdeauna toate echipamentele de la rezervorul de piscina, chiar daca va pierdeti conexiunea la internet.

In plus, unele marci de automatizare vor controla actuatoarele de supapa, ceea ce va permite sa treceti de la piscina la spa, doar cu un robinet al aplicatiei. In timp ce produsele mai noi au facut destul de usor sa adaugati automatizare echipamentelor dvs. existente la piscina, instalarea implica lucrul cu electricitate si unele configuratii software de baza. Ultima generatie de sisteme de automatizare poate fi instalata in aproximativ doua ore.

Important: siguranta mai intai. Daca sunteti bine cu instalarea software, dar nu sunteti un electrician priceput, angajati un profesionist. In afara de asigurarea ca sistemul va fi instalat corect, va va mentine si dumneavoastra si sistemul in siguranta.

Automatizarea bazinului in afara zonei

Unele dintre cele mai recente pompe de piscina cu viteza variabila includ sisteme de automatizare complete care va permit sa va controlati pompa, incalzitorul si luminile piscinei dintr-o aplicatie inteligenta de utilizare simpla, indiferent de marca de echipament pentru piscina ai deja.

Unele dintre aceste sisteme functioneaza, de asemenea, cu Amazon Alexa, activand „indemanarea” corespunzatoare in cadrul dispozitivului. Daca si cand sunteti gata sa inlocuiti pompa de piscina, poate doriti sa luati in considerare unul dintre aceste pachete. Ofera o noua pompa si un sistem de automatizare a piscinei, toate la un singur pret.

De asemenea, puteti cumpara sisteme complete de automatizare a piscinei fara o pompa noua sau alt hardware. Acestea vin cu hub-ul, controlerele si comutatoarele necesare automatizarii functiilor de baza ale bazinului dvs., dar pot fi considerabil mai complicate de instalat si, eventual, mai scumpe.

Automatizare pe baza de piese

Daca aveti deja unele dintre controalele de retea si dispozitivele inteligente de care aveti nevoie, puteti construi in esenta un sistem de automatizare a piscinei. Aceasta abordare va depinde de dispozitivele pe care le ai deja si de nivelul tau de confort cu tehnologia. Daca sunteti un DIYer si va place sa va adaptati propriile solutii tehnologice, va va placea sa explorati toate modalitatile prin care puteti personaliza automatizarea piscinei dupa bunul plac.

Pentru inceput, veti avea totusi nevoie de configurarea de baza, inclusiv un hub si controale sau comutatoare pentru fiecare dispozitiv pe care doriti sa il conectati la hub. Deoarece nu cumparati o solutie bazata numai pe piscina, veti avea nevoie de un hub, cum ar fi hub-ul SmartThings.

Este similar cu hub-urile inteligente create de brandurile de pool, cu exceptia faptului ca veti putea sa conectati mai multe componente sau dispozitive (pana la 200, cu unele hub-uri) si sa creati rutine pentru a declansa un grup de actiuni cu o singura comanda.

Dupa ce ati configurat hub-ul, puteti incepe conectarea dispozitivelor. Bineinteles, pompa si incalzitorul dvs. de piscina pot fi conectate cu ajutorul unui controler. Dar, de asemenea, puteti conecta articole, cum ar fi benzi cu lumina LED , senzori de scurgere de apa, prize inteligente si intrerupatoare, alarme pentru senzori de miscare si sisteme de sunet.

Atat pentru siguranta, cat si pentru securitate, puteti conecta camere de securitate activate in miscare pentru a primi alerte video in direct pe smartphone-ul dvs. cand se detecteaza miscare in zona dvs. de piscina.

Integrare suplimentara de automatizare a piscinei

Ce altceva poti folosi pentru a controla unele dintre aceste sisteme in afara de aplicatiile pentru smartphone? Aici te poti distra cu adevarat daca esti confortabil cu tehnologia.

Integrare software online

Integrarile software, cum ar fi IFTTT (If This Then That), va permit sa automatizati procesele bazate pe actiuni de declansare a numeroase. De exemplu, puteti utiliza o reteta IFTTT pentru a porni incalzitorul piscinei atunci cand Weather Underground spune ca temperatura aerului din locatia dvs. a scazut sub un anumit punct.

Alte retete posibile pentru automatizarea zonei dvs. din piscina includ aprinderea luminilor piscinei dvs. atunci cand GPS-ul dvs. ati ajuns ca ati ajuns acasa, porniti cada cu hidromasaj sau incalzitorul piscinei atunci cand GPS va arata ca parasiti munca, primiti un telefon daca usa dvs. din piscina este deschisa in timp ce esti plecat sau chiar opresti un dispozitiv conectat la hub, cum ar fi pompa de la piscina, la rasaritul soarelui in fiecare zi.

Ce mai astepti? Automatizati-va piscina!

Veti gasi posibilitati de automatizare a piscinei pentru aproape orice scenariu pe care il puteti imagina. Esti limitat doar de imaginatia ta.

Indiferent de abordarea pe care o alegeti, amintiti-va doar ca automatizarea in piscina va poate economisi frustrare si bani in fiecare zi, va va ajuta sa obtineti si mai multa rentabilitate in investitiile dvs. in piscina si va vor permite sa petreceti mai mult timp inotand si mai putin timp intretinand.

0 Shares
You May Also Like