Greseli privind iluminatul interior

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai mari greseli in ceea ce priveste iluminatul interior al locuintei, este aceea ca majoritatea oamenilor aleg sa foloseasca o singura sursa de lumina.

Ei bine, un iluminat de calitate este dat de mai multe “straturi” de lumina, asa ca pentru ca iluminatul dintr-o locuinta sa fie perfect, ar trebui alese diferite surse de iluminat precum plafoniere, aplice perete sau veioze. Cu cat sunt create mai multe zone luminoase, cu atat se poate obtine o atmosfera mai primitoare in interiorul incaperii.

O alta greseala pe care o comit cei care cumpara corpuri de iluminat pentru acasa este aceea ca folosesc candelabre foarte luminoase. Cu siguranta nu poate fi nimic mai incomod intr-o locuinta decat sa aiba lumini puternice care sa creeze impresia ca incaperea este o scena de spectacol.

Pentru o locuinta, ar fi recomandat sa se foloseasca intrerupatoare dimabbile si becuri care sa aiba lumina cat mai apropiata de lumina naturala. Chiar si in baie sunt indicate aceste becuri.

Trebuie deasemenea precizat faptul ca lumina nu trebuie sa cada asupra celor care stau in interiorul incaperii pentru ca in acest fel se va crea o senzatie aspra si apasatoare.

Utilizarea unor becuri foarte puternice in locuinta cu siguranta reprezinta o alta problema cu care se confrunta oamenii. Se spune ca pentru a lua masa, lumina ideala este cea oferita de catre un bec de 60W, in timp ce pentru a citi este mai mult decat perfect un bec de 75W.

Pentru living, acolo unde se petrece cel mai mult timp intr-o zi, ar fi indicat un bec de 100W, insa fiecare isi poate alege becurile in functie de preferinte.

Folosirea excesiva a spoturilor led reprezinta deasemenea fara doar si poate o greseala imensa pe care o comit oamenii atunci cand isi aleg corpuri de iluminat pentru acasa. Ideala ar fi utilizarea unui numar moderat de asemenea corpuri de iluminat, iar amplasarea lor ar trebio facuta ca la carte. Se pot folosi astfel de corpuri de iluminat in baie, in bucatarie, in living sau chiar si in dormitor.

Faptul ca nu se folosesc intrerupatoare dimabile reprezinta deasemenea o alta greseala in ceea ce priveste alegerea corpurilor de iluminat. Iluminatul are un rol extrem de important pentru ca acesta creaza intriga, drama si atmosfera dintr-o incapere. Cea mai simpla cale pentru a le obtine pe toate acestea este fara doar si poate reprezentata de folosirea intrerupatoarelor rimabile care se pot regla in functie de necesitate.

Montarea intrerupatoarelor in locuri nepotrivite cu siguranta este o alta greseala pe care o comit oamenii. Se spune ca intrerupatoarele trebuiesc montate la 90 centimetri de la pardoseala, insa majoritatea oamenilor nu tin cont de acest aspect.

Asadar, acestea ar fi in mare parte cele mai importante greseli pe care le comit oamenii de cele mai multe ori in momentul in care isi aleg corpurile de iluminat pentru acasa. Specialistii le recomanda tuturor sa evite aceste greseli, pentru a avea o casa frumos luminata, o casa care sa arate impecabil din acest punct de vedere.

0 Shares
You May Also Like