Importanta alegerii materialelor de cea mai buna calitate

0 Shares
0
0
0

Izolatia unei case are un rol foarte important atat asupra sanatatii cat si asupra constructiei care trebuie sa fie solida pentru a rezista in fata diverselor schimbari climatice si nu numai.

O izolatie corespunzatoare nu va permite igrasiei si mucegaiului sa acapareze locuinta, deoarece, in caz contrar, va trebui totul dat la o parte si construit din nou. Izolatia trebuie facuta de un specialist si cu materiale de cea mai buna calitate, deoarece, in caz contrar, lucrurile facute de mantuiala vor pune in pericol sanatatea voastra si a familiei.

Cand vine vorba de izolatii facute peretilor atat la interior cat si la exterior, trebuie folosita vata minerala sau din sticla, deoarece aceste materiale nu sunt inflamabile precum polistirenul chiar daca acesta este cel mai des utilizat. Izolatia ajuta la pastrarea temperaturii in casa pe timpul iernii si ajuta la oprirea curentilor de aer in locuinta.

Astfel, exista mai multe tipuri de izolatie exterioara: cu polistiren extrudat, expandat, izolatie cu vata minerala, cu spuma poliuretanica ori cu vata minerala de sticla. Polistirenul, pana sa ajunga in starea in care se foloseste la izolatii, este prelucrat termic si este realizat dintr-o hidrocarbura care se obtine din plastic si prezinta urmatoarele caracteristici: forma masiva sau buretoasa, acest tip de polistiren fiind folosit in constructii.

Inmuierea se face la 100 de grade Celsius, iar la temperatura camerei are o stare solida la. In strainatate, la izolarea locuintelor se foloseste polistirenul fiind considerat un material de calitate. In schimb, la noi este folosit pe scara larga datorita faptului ca este ieftin.

Polistirenul permite permeabilitatea vaporilor, dar acestia nu trebuie sa ajunga pana la baza deoarece in cazul unui inghet s-ar ajunge la dezlipirea placii. Polistirenul extrudat este mult mai dens decat cel expandat, fiind utilization cele mai multe cazuri la izolarea subsolurilor, deoarece are capacitatea de a nu permite trecerea vaporilor.

Polistirenul extrudat, mai eficient?

Polistirenul expandat este la mare cautare, deoarece izoleaza mult mai bine peretii casei si permite eliminarea vaporilor care se acumuleaza in interiorul casei fara a duce la aparitia igrasiei. Specialistii recomanda folosirea polistirenului extrudat pentru izolarea fundatiei atat la interior cat si la exterior, pentru izolarea subsolului, fiind mai dens.

Din pacate, cel mai mare dezavantaj al polistirenului este faptul ca acesta se aprinde foarte repede in cazul unui incendiu. Si rozatoarele sunt atrase de acest tip de material izolant, asa ca aveti mare grija cand vine vorba de alegerea materialelor cu care sa va izolati locuinta.

Puteti sa pregatiti urmatoarele materiale pentru izolatii si sa asteptati specialistii cu temele facute: polistiren, adeziv, spaclu, plasa de armare, dribluri polistiren 6, amorsa precum si profile de colt. Ca si unelte veti avea nevoie de ciocan, spaclu, drisca zimtata, cu burete si bidinea.

0 Shares
You May Also Like