Încă nu ești sigur dacă ai nevoie de un VPS Hosting?

0 Shares
0
0
0

Orice proiect online, care reușește să atragă un număr mare de accesări, ajunge la o anumită etapă de dezvoltare când resursele oferite de hosting nu mai sunt suficiente. Atunci apare necesitatea de a opta pentru un tarif mai mare sau un Virtual Privat Server, dar s-ar putea să nu fii sigur dacă merită o astfel de investiție. Am decis să enumerăm câteva motive ce îți vor face alegerea mai ușoară.

Ce este un server VPS?

Din punct de vedere funcțional VPS-ul simulează un server fizic privat. Astfel, cu ajutorul acestuia poți face orice (în limitele posibilului, sigur) – instala orice aplicație, software, modifica setări ș.a. Iar de fiecare dată când te simți limitat de puterea procesorului, foarte simplu aceasta poate fi mărită. Deci, ai un server personal ce poate fi modificat conform nevoilor tale și unde poți stoca toate datele necesare, doar că este virtual.

Care sunt beneficiile unui hosting VPS?

Siguranță

Un web hosting shared este asemeni unui bloc locativ – dacă un vecin face probleme, au de suferit toți. Mulți furnizori de găzduire oferă astfel de servicii la prețuri reduse și plasează mii de site-uri pe un singur server. Deci, riscul că te vei confrunta mereu cu unele probleme din cauza altor utilizatori este mare, dar tu decizi dacă merită să-l asumi.

Control total asupra serverului

Una din părțile cele mai bune, atunci când utilizezi un server VPS, este că ai acces la toate setările acestuia. De ce acest lucru este important? Utilizând accesul root poți modifica orice parametru și adapta serverul la nevoile tale, fără a mai fi nevoit să contactezi furnizorul de hosting pentru a face asta.

Web Hostingul comun este optimizat pentru a fi maxim securizat și productiv, lucru care impune unele limitări utilizatorilor, iar dacă vrei să instalezi un anumit soft sau aplicație s-ar putea să nu o poți face.

Eficiență sporită pe o platformă ecologică

Atunci când deții un server fizic personal, toată energia acestuia este utilizată doar de tine. Pe când, atunci când vorbim despre un hosting VPS trebuie să ne imaginăm un server ce este împărțit în mai multe medii virtuale. Prin urmare, mai multe persoane vor beneficia de resursele unui server fizic, fără a întâmpina vreo problemă.

Economie de bani

Astăzi, prețul unui Virtual Private Server este mult mai redus decât acum câțiva ani. De exemplu, la MegaHost găsești unul din cele mai bune și ieftine VPS hosting din România, tariful cel mai mic începe de la 15 €/lunar. Deci, acesta a devenit o soluție bună indiferent de dimensiunile site-ului tău, chiar și la început de cale, o astfel de cheltuială nu va fi atât de dureroasă – în schimb ai siguranță, stabilitate și mai multă flexibilitate.

În concluzie, dacă ai decis să treci la un VPS hosting, doar fă-o, beneficiile le vei observa pe parcurs și nu îți vei dori să revii la un simplu web hosting. Cu o mică investiție te poți bucura de un control total și de mai mult spațiu pentru dezvoltarea proiectului tău.

0 Shares
You May Also Like