Informatii generale despre afectiunile inimii

0 Shares
0
0
0

Atat tinerii cat si persoanele varstnice se pot confrunta cu diferite probleme de sanatate, in mod special cu probleme care afecteaza inima, asa ca in continuare vom discuta pe scurt despre acest subiect, si vom prezenta informatii pretioase despre aceste afectiuni.

Care sunt cauzele bolilor de inima la adultii tineri?

De-a lungul maturitatii, aceiasi factori cresc riscul bolilor de inima, incluzand varsta, tensiunea arteriala crescuta, colesterolul ridicat, obezitatea, consumul de tutun, lipsa activitatii fizice si istoricul medical al familiei. Cu toate acestea, este posibil ca bolile de inima la adultii tineri sa fie puternic legate de factorii genetici care sunt mai greu de modificat.

De aceea, este important sa ca specialistii de la Cardio Clinic sa depisteze factorii de risc cardiovascular la inceputul vietii pentru a ajuta la rezolvarea factorilor de risc si pentru a reduce riscul de aparitie a bolilor de inima.

Care sunt factorii de risc traditionali pentru boala cardiaca?

Prin decenii de cercetari, s-a aflat ca anumiti factori maresc riscul bolilor de inima – unele dintre ele se pot controla si cateva dintre acestea nu pot fi controlate. Factorii de risc modificabili pentru bolile cardiace includ hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat, obezitatea, diabetul, inactivitatea fizica si dieta saraca.

Factorii de risc care nu se pot controla includ varsta, sexul, rasa sau etnia si istoricul familial al bolilor de inima. Este important fie abordati toti factorii de risc pe care specialistii ii pot controla pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Cum sunt tratate defectele cardiace congenitale?

Tratamentul pentru un defect cardiac congenital depinde de tipul de defect, cat de grava este, de varsta copilului si de starea generala a sanatatii. Pe baza acestor factori, tratamentul poate varia de la medicamente pana la interventii chirurgicale si transplanturi de inima, in functie de severitatea bolii. Cu toate acestea, multi pacienti cu defecte cardiace congenitale nu necesita tratament.

Ce este boala cardiaca congenitala?

Boala cardiaca congenitala, deseori mentionata ca un defect cardiac congenital, include o serie de afectiuni care cauzeaza o anomalie a structurii inimii. Aceste defecte sunt prezente la nastere. Multe defecte cardiace congenitale nu sunt diagnosticate pana cand copiii sunt mai in varsta, deoarece unii au putine semne sau simptome.

Care sunt semnele si simptomele bolii microvasculare coronariene?

Cele mai frecvente semne ale bolii microvasculare coronariene (denumite si boala cardiaca coronariana nonobstructiva) includ durere toracica, dificultati de respiratie, probleme de somn, oboseala si lipsa de energie.

Cel mai adesea, pacientii care se confrunta cu aceste simptome le observa mai intai in timpul momentelor de stres mental sau in timpul activitatii fizice. Atunci cand se confrunta cu astfel de simptome, cei aflati in cauza ar trebui sa treaca pragul Cardio Clinic cat mai repede posibil, pentru ca starea lor de sanatate sa nu se complice.

Prezint riscul unei afectiuni ale inimii?

Pentru a estima riscul unui pacient de boli de inima, medicii iau in considerare o serie de factori cum ar fi varsta, sexul, tensiunea arteriala, colesterolul si istoria familiei. Folosind aceste informatii, medicii pot estima daca un pacient este considerat a avea un risc scazut, mediu sau ridicat pentru boli de inima. Sunt disponibile, de asemenea, instrumente online pentru a ajuta pacientii sa isi estimeze riscul pentru bolile cardiace.

0 Shares
You May Also Like