Instructiuni de siguranta pentru taietoare de beton

0 Shares
0
0
0

Cand folositi taietoare de beton este necesar sa respectati si o serie de instructiuni de siguranta pentru a lucra in conditii optime si pentru a elimina riscurile.

Utilizarea masinii se va face doar respectand toate regulile de siguranta impuse de producator si de comerciant.

Alimentarea motoarelor cu combustibil se va face doar atunci cand motorul este rece si este oprit. In cazul in care rezervorul prezinta defectiuni sau este spart va trebui sa fie inlocuit foarte repede.

Nu folositi masina in acele locuri in care sunt substante inflamabile ori explozive. Nu folositi masina in locuri inchise. Masina de taiat asfalt se va folosi doar in locuri foarte bine ventilate si care beneficiaza de o iluminare buna.

Operatorii vor trebui sa poarte de fiecare data imbracamintea de protectie, ochelarii de protectie, incaltamintea de protectie si castile pentru protectia fonica.

Nu se recomanda sa lucrati cu masina decat in acele locuri unde se poate garanta stabilitatea utilajului. Daca apar probleme in timp ce folositi masina de taiat beton se recomanda sa opriti motorul si sa luati rapid legatura cu un service autorizat.

Pentru a incarca si a descarca echipamentul se va utiliza un elevator. Masina nu trebuie sa fie ridicata manual este recomandat sa va asigurati ca toate carligele sunt fixate bine si sa verificati daca sunteti pe cale sa depasiti greutatea maxima care este admisa de catre elevator pentru a putea evita toate aventualele probleme.

Fixati masina de taiat in mod corect in mijlocul cu care se realizeaza trasportul si prindeti-o cu ancore. Pentru transporturile pe distante foarte lungi se recomanda sa goliti rezervorul.

Motorul trebuie sa fie si el intretinut. Pentru filtrul de aer si recomanda ca acesta sa fie verificat zilnic si daca este necesar sa il schimbati.

Rezervorul de combustibil se va verifica si el tot zilnic. Se verifica daca capacul este etans si daca va fi necesar trebuie inlocuit. Se verfica in fiecare zi nivelul de ulei si daca e necesar se va complta acu ulei.

Dupa 20 de ore de functionare continua va avea loc primul schimb de ulei.

Schimbul de ulei se va face in conformitate cu instructiunile din manualul de intretinere pentru motor care va ajuge la proprietarul masinii impreuna cu masina de taiat beton si asfalt.

Filtrul pentru combustibil va trebui sa fie verificat periodic si schimbat in cazul in care este necesar. Aceste schimbari si verificari se fac urmand instructiunile existente in manualul pentru intretinerea motorului.

In momentul in care se toarna betonul sunt cateva lucruri care trebuie urmarite. Nu se permite finisarea in exces a suprafetei de suport si nici utilizarea laptelui de ciment pentru ca pe suprafetele unde rugozitatea este mica si aderenta mebranelor la stratul de suport va fi mai mica.

Daca stratul de beton are o porozitate superficiala va creste si suprafata de contact intre suport si membrana si va spori aderenta sa. Suprafata pe care o are betonul trebuie sa fie curatata si uscata fara diversi agenti pentru separare cum sunt grasimile, uleiul si agentii de tratare cu silicon si cu parafina.

0 Shares
You May Also Like