Intrebari si raspunsuri despre amanet

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe persoane care viziteaza casele de amanet si foarte multi au intrebari suplimentare de pus in ceea ce priveste activitatea acestor firme. De aceea iti oferim mai multe informatii raspunzand la aceste nelamuriri clasice.

Care sunt clientii tipici ai caselor de amanet

Clientii amaneturilor nu sunt, dupa cum ne-am putea astepta, oameni din grupurile sociale defavorizate, deoarece de obicei nu au obiecte de valoare care pot fi amanate. Multi clienti provin din clasa de mijloc. Adesea, angajatii independenti sau freelancerii au anumite probleme financiare si nu vor sau nu pot sa obtina credit de la banca, iar in acest caz ei vor merge la amanet.

Cum functioneaza o casa de amanet?

In casa de amanet practic tot ce este mai mult sau mai putin valoros poate fi transformat in bani. Obiectele populare includ aur, bijuterii pretioase, cum ar fi coliere, inele, bratari si ceasuri, dar si antichitati sau portelan de inalta calitate, articole electronice sau imbracaminte de designer, toate acestea fiind obiecte care pot fi gajate. Chiar si pentru masini, barci sau masini de constructii exista magazine de amanet speciale, numite amanet autoturisme.

Care sunt reglementarile caselor de amanet?

Dispozitiile in temeiul carora se poate desfasura amanetul sunt reglementate prin lege. In intreaga tara, banii sunt imprumutati la o dibanda fixa, care poate suporta apoi taxe suplimentare de pana la doua procente pe luna sau chiar mai mult in functie de casa de amanet.

Cum se platesc sumele datorate si care sunt termenii?

Imprumutul la amanet va fi, de obicei, cuprins intre 25 si 80 la suta din valoarea articolului care va fi gajat. Un contract are valabilitatea de minim 3 luni. Este emis un document care permite prelungirea contractului. In acest scop, imprumutul plus dobanzile si taxele trebuie rambursate in perioada stabilita.

Licitatia si vanzarea bunurilor?

Daca un debitor nu este in masura financiar sa plateasca imprumutul  in termenul limita, exista optiunea de a prelungi creditul. Daca elementul valoros nu poate fi ridicat, el merge la licitatie publica. Exista, de asemenea, reguli si termene pentru acest lucru. De exemplu, un bun care nu a fost recuperat poate fi pus de catre amanet la vanzare la o luna dupa ce a intrat in custodia casei de amanet.

Daca pretul obtinut este mai mic decat creditul plus dobanzile si orice taxe aplicabile, amanetul va suporta toate taxele si cu alte cuvinte, va suporta pierderea. Unele bunuri sunt scoase la liciatie in timp ce altele sunt vandute.

Persoanele care merg la amanet nu fac datorii. Pentru creditul obtinut, se depune un obiect de valoare. Dobanzile si taxele sunt platite pentru acest serviciu.

Pentru probleme financiare pe termen scurt, casa de amanet este o modalitate ideala de a obtine rapid bani si mai ales fara birocratie. Casa de amanet nu pune intrebari, trebuie doar prezentata cartea de identitate. In calitate de ipotecar, ai dreptul de a rascumpara gajul intr-o anumita perioada, ceea ce este in mod clar mai bine decat daca ar trebui sa vinzi anumite obiecte importante pentru tine pentru a obtine banii de care ai nevoie.

0 Shares
You May Also Like